CJVV 2 – Cobu Boys 2 Uitslag 1-2

Na ons enerverende trainingskamp in Vaals wacht vandaag een bekerwedstrijd tegen CJVV. Het is Jelle Tilma die zich in de 2e minuut keurig vrij speelt vanaf de linkerkant en een voorzet op maat geeft op Dimitri van Dam. Alleen voor de keeper weet Dimitri echter rechts naast de paal te schieten. In de 19e minuut is het wel raak als op aangeven van Sven van den Brom Ramon Melis koppend de 0-1 scoort.
We staan voor, maar daar is op dat moment ook alles mee gezegd. We lijden veel balverlies, de passing is slecht en het middenveld staat niet goed. In de 26e minuut moet Victor Bongers ons behoeden voor een tegentreffer, hij tikt de bal links uit de hoek.
In de 38e minuut een geweldige kans voor Dimitri. De keeper van CJVV weet de bal echter weg te stompen in de voeten van Ramon, die ook de rebound tegen deze (zeer goed spelende) keeper schiet. Onze keeper Victor doet het ook niet slecht, hij redt ons in de 39e minuut voor een tegendoelpunt. We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong.
Die voorsprong is na de thee snel verholpen. In de 46e minuut is Victor kansloos, 1-1!
En dan…opeens gaan we voetballen en wordt het genieten vanuit de dug-out. Het is Achie Bensalah die, vooraf heeft hij al heeft aangekondigd dat hij vandaag ‘man of the match’ gaat worden, uit stand gigantisch mooi uithaalt…net naast!
Achie blijft sleuren in deze wedstrijd. In de 70e minuut schiet hij net te zacht in na een mooie combinatie met Ramon, Stef Ravensbergen en Jurrien Nieman en een minuut later zit de keeper van CJVV hem (nog) in de weg.
In de 73e minuut geeft Achie een mooie voorzet. Helaas weet Ramon de bal niet in te koppen.
In de 78e minuut speelt Achie à la Messi de hele verdediging van CJVV zoek, maar schiet hij als een drol in.
Even later is er een kans voor Cumali Karaman. Hij schiet echter zo ver over, dat de scheidsrechter beslist dat hij voor straf de bal moet gaan halen.
In de 80e minuut schiet Volkert de Bres van afstand over. Twee minuten later komt Dimitri vrij voor de keeper, maar hij heeft duidelijk zijn dag niet en schiet over.
Als een paar minuten voor tijd Volkert in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald en de scheidsrechter een terechte penalty geeft…..spanning….wie durft deze klus te klaren?
Langzaam pakt hij de bal op…hij kijkt de keeper onbewogen aan….en dan……snoeihard…..rechterbovenhoek….1-2!!!!!
Wie is deze man, deze koelbloedige geweldenaar?
Het antwoord is makkelijk gegeven…..het is onze man of the match, de enige echte Achie, RESPECT!!!!!