Buitenboys-Cobu Boys B1

Het  is 16 januari 2016.  Cobu Boys B1 trapt om even na enen af in Almere tegen Buitenboys,

Het betreft hierom de tweede ronde van het beker toernooi.

Het werd een memorabele wedstrijd. Vanaf het begin een gretige B1. Die het balletje lekker rond lieten gaan en er  mooie driehoekjes ontstonden. Mooi om te zien dat onze jongens de draad van afgelopen week gewoon  weer lieten zien. Mooie aanvallen en een strijdbaar TEAM die  voor elkaar door het vuur gingen.  Na 7 minuten scoorden wij via Leroy de verdiende 0-1 .  Via een mooi opgezette aanval werd onze spits in stelling gebracht via een uitgemeten pass van Thomas. Leroy bedacht zich geen seconde en ranselde de bal achter de keeper van Buitenboys. Af en toe kon Buitenboys zich onder de druk vandaan spelen en een aanval opzetten. Maar onze achter hoede gaf geen krimp. Mede door de weer uitstekende backs Thijs en Mink en het centrale duo Mike  en Ryan die de spits van hun geen kans gaf. En dan onze keeper Niels die  dan weer lekker aan het keepen was met mooie reddingen dan word het voor iedere tegenstander lastig om te scoren.

Even later werd Mark even gewisseld en kwam Wesley met een ontstoken teen hem vervangen. Dat is klasse Wes.  Het valt niet mee om daarmee te voetballen maar je toonde karakter en dat is mooi om te zien.

Even later  scoorden Leroy naar weer een mooie opgezette aanval de 0-2  binnen.

Vlak voor de rust zorgde het middenveld met de zeer ijverige Vincent  voor zoveel druk dat onze tegenstander het even niet meer wisten. Uit wanhoop schoten zij de bal maar over de zijlijn.

Uit deze inworp werd de bal verlengd door Mark . Burak werd aangespeeld en deze legde keurig af  op Leroy  en deze maakte er 0-3 van.

We zagen nog meer mooie aanvallen maar helaas konden wij het netje niet vinden.

De ruststand werd daardoor 0-3.

 

De tweede helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. Mede ook door de zeer lange rust waren de spiertjes bij onze jongens wat stijf en stram.

Hierdoor en ook door de harde meewind kwamen onze tegenstanders vaker voor onze goal. Maar ja zoals gezegd een lekker TEAM zoals Cobu Boys B1 gaf geen krimp.

Dus wij hielden de 0.

En nu komt er toch een memorabel moment in deze wedstrijd.

Om met zijn uiterste kracht nog een bal te veroveren liet de kuitspier van Max zich gelden. Resultaat een geblesseerde Max op het veld. Hij gaf aan hij kon niet meer verder en kon opdat moment geen eens meer opstaan. De wel bedoelde verzorging van Cobu Boys gaf geen hoop.

Maar in nood is de redding nabij.

En deze kwam van de kant van onze tegenstander Buiten Boys. Een  mevrouw riep mij aan dat zij al gebeld had. En enkele tellen later komt de fysiotherapeut van onze tegenstander de heer Arie Mengers het veld op.  Hij  constateert dat het voetballen niet meer kan. Om een lang verhaal kort te maken .

Max word door de heer Arie Mengers meegenomen naar zijn eigen behandelkamer. Daar krijgt Max na een grondige inspectie via een apparaatje stroomstootjes toegediend. Dit om de doorbloeding en de geblesseerde spier weer te optimaliseren. Dit alles duurt een klein half uurtje daarna worden ook nog geconstateerd dat Max verkorte achillespezen heeft. Daaraan word Max ook nog even voor behandeld.

Max kreeg ook nog papieren die ter plekke werden uitgeprint mee met oefeningen om deze kwetsuren goed na te behandelen.

 

Al met al wil ik mijn grote dank uitspreken aan v.v. Buitenboys. Het deed mij als leider enorm goed om te zien dat  Buitenboys zoveel heeft gedaan voor een van mijn spelers. Enorme dikke pluim.

Al met al 0-3 gewonnen.  En weer rondje verder in de beker.

Het was een mooie dag  niet dat Max geblesseerd uitviel maar wat daarna gebeurde dan denk is zo kan het dus ook.

Met een brede smile en een goed gevoel ben ik huiswaarts gegaan. GROOT APPLAUS VOOR BUITENBOYS.

Leave a Comment

(required)

(required)