Cobu Boys MC1 verliest topper van Achterveld

Cobu Boys MC1 heeft de topper tegen Achterveld met 2-0 verloren. In een open wedstrijd was Achterveld het meest effectief. Zo lijkt Cobu Boys MC1 voorlopig af te haken in de strijd om de koppositie.

Vooraf was het de vraag of de meiden van Cobu Boys op gelijke hoogte konden komen met Achterveld. In het begin liet Cobu Boys niet zien dat ze heel graag wilden winnen. De meiden waren niet scherp en niet fel. Dat resulteerde in een vroege voorsprong voor Achterveld. Een mooi schot vanaf de linkerkant van het veld belandde achter keepster Daphne. Na een minuut of 20 werd Cobu Boys wat sterker en ging Achterveld wat minder spelen. Het spel ging gelijk op, maar beide ploegen creëerden tot aan de rust geen kansen meer.

In de tweede helft werd Cobu Boys pas echt gevaarlijk. Kimmy ging recht op de goal van Achterveld af, maar ze raakte de bal  compleet verkeerd en schoot de bal naast. Dit soort kansen moet je wel maken in toppers. Even later was het Leila die de 1-1 op haar schoen had. Maar ook zij miste een enorme kans. Achterveld strafte het kansen missen genadeloos af door uit een counter de 2-0 te maken. Misschien niet terecht, maar wel effectief. Na de 2-0 kwamen de meiden van Cobu Boys niet meer terug en zo was deze topper beslist.

Door: Robin Smit