Van de voorzitter: 8 t/m 14 november

Deze week staat in het teken van de algemene ledenvergadering. Het blijft elke keer teleurstellend dat er zo weinig mensen aanwezig zijn om mee te denken en te praten over de vereniging. Terwijl er toch belangrijke zaken besproken worden. Natuurlijk zijn er een aantal verplichte nummers zoals de jaarverslagen, maar zeker over de begroting of de plannen voor komend jaar zullen toch veel mensen een mening hebben. Dat weet ik zeker, want die meningen hoor ik elke zaterdag. Maar dus niet op de algemene ledenvergadering. Jammer.

Goede discussie op de ALV over de financiële stand van zaken. Het blijft zoeken naar de beste manier waarop we lastige boekhoudkundige zaken toch op een eenvoudige manier kunnen presenteren. Zeker als je goed inzicht wilt hebben in de ontwikkelingen op lange termijn.

Piet Ouwerkerk treedt toe tot het bestuur, een prima ontwikkeling! Veel mensen kennen hem al vanuit al het werk dat hij al deed voor de jeugd. Zijn energie en daadkracht zullen uitstekend tot zijn recht komen in de portefeuille Facilitaire Zaken. Secretaris Lenny van Valkenhoef wordt herkozen. Misschien dat niet zo veel mensen haar kennen, maar zij doet veel werk achter de schermen. Ook vrijwilliger bij het AVK!

Inmiddels is ook algemeen bekend dat ik per 1 januari aanstaande stop als voorzitter. Reden is eenvoudig: op het werk krijg ik een unieke kans waarvoor ik alle energie, tijd en aandacht nodig heb. Niet te combineren met de rol van voorzitter, want ik wil geen twee dingen half doen. Geen moeilijke keuze, maar wel met spijt omdat ik tussentijds af ga treden. Dat is altijd vervelend voor een bestuur en een vereniging.

Mijn besluit was al een maand bij een paar mensen bekend en met het bestuur hebben we 10 weken om zaken over te dragen en anders te beleggen. Het bestuur wordt daarin ondersteund door een beleidscommissie bestaande uit Paul van Arnhem, André Hielckert, Bert de Ruiter en Freek Abma. Binnen het bestuur neemt Arie van Bemmel als vicevoorzitter een aantal zaken over.

Het zou heel leuk en goed zijn als de vereniging een jongere voorzitter krijgt. Bijvoorbeeld afkomstig uit de teams van recreatieve senioren. Dat zijn mannen die toch al 10-15 jaar bij de club zijn. Of is er een kandidaat vanuit de ouders van de oudere jeugdleden? Zou ook een goede zaak zijn! Of dient zich een kandidaat aan van buiten de club, bijvoorbeeld iemand met een goede binding met de wijk Zielhorst?

Een goede profielschets is inmiddels door bestuur en beleidscommissie opgesteld. We gaan actief op zoek, maar geïnteresseerden kunnen zich natuurlijk ook spontaan melden. Ervaring in bestuur en management van een vereniging is altijd goed voor je CV en je leert er veel van!

Laatste punt uit de ALV: aan het einde van dit seizoen loopt ons kledingcontract met Beltona af. Onder leiding van Piet Ouwerkerk is inmiddels een commissie aan het werk om een opvolger te kiezen. Wil je hier aan meewerken, wil je als bestuurslid of als voorzitter hierover meebeslissen? Je weet wat je dan moet doen!

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)