Cobu boys D1 – Spakenburg D2 4-0

Na de degelijke overwinning van vorige week op Amsvorde D1 (2-0) kwam deze week Spakenburg D2 op bezoek. Dat was andere koek (of cake..). Eén verrassing in de opstelling; Yuan beginnend als linkerspits bleek een meesterzet. Het eerste kwartier hadden we Spakenburg in de houdgreep; fel storen, druk zetten beginnend in de aanval, duels winnen. Alles klopte. Het enige wat Spakenburg zag waren rood/zwarte flitsen die ze voorbij liepen. Dit resulteerde al na 2 minuten in de 1-0 door Yuan (zijn 5e goal in zijn gehele carrière) en 5 minuten later de 2-0 door Yordi (die loopt nu net als Messi en Ronaldo 1 op 1 qua goals/wedstrijden, Yuan ook maar dan 1 op 1 per seizoen). Speciale vermelding deze week voor Ferhad die de laatste weken steeds bepalender wordt op het middenveld. Met zijn inzet beloonde hij zichzelf en het team met een prachtige uithaal vanaf 20 meter; Boem!! 3-0. De strijd op het middenveld wordt de laatste weken toch steeds meer gewonnen door Yordi, Sven, Calvin en Ferhad. Dat is mooi om te zien. Omdat het tempo van het eerste kwartier niet een hele wedstrijd vol te houden is, kwam Spakenburg wat beter in de wedstrijd. Dit leverde echter weinig kansen op. Wederom stonden Martijn, Deon, Olav en Noah verdedigend als een huis. We hebben niet voor niks het minste aantal tegendoelpunten van de competitie na koploper Soest. Ruststand 3-0. Na de rust een compleet andere wedstrijd; Spakenburg was inmiddels zodanig gefrustreerd dat alle remmen los gingen. Duwen, trekken, schoppen en het trieste dieptepunt uit dit arsenaal; een ‘blauwe’ die met 2 handen om de keel van Noah hing. Even 5 minuten afkoelen. Compliment aan onze spelers om niet mee te gaan in deze onzin. Zo rustig mogelijk hebben we de 2e helft uitgespeeld met nog 2 prachtige vermeldenswaardige momenten; een schitterende redding waarbij Matthijs de bal uit de kruising plukt op een (dus bijna) zeker doelpunt. En de 4-0 door Julian, met ondersteuning van Osman en Roan in de aanval, als beloning voor het doorzettingsvermogen in deze wedstrijd.