Van de voorzitter: 11 t/m 17 oktober

Burgemeester en wethouder op bezoek bij Cobu Boys, dat gebeurt niet elke dag. Woensdagmiddag waren zij te gast bij ons, als onderdeel van een werkbezoek aan de wijk. Ik was zelf verhinderd, maar Cobu Boys werd uitstekend vertegenwoordigd door vicevoorzitter Arie van Bemmel. Uit het verslag van Arie:

Er waren zo’n 25 personen uit alle gelederen. SRO, wijkteam, SOVEE, scholen, Gemeentelijk bestuur en natuurlijk Cobu Boys. Het was een middag om naar elkaar te luisteren en te kijken hoe we met z’n allen de jeugd die tussen wal en schip is beland, of personen met een beperking, kunnen helpen door middel van  sport en beweging. Natuurlijk moeten we ook de ouders meer betrekken bij deze activiteiten. Ook voeding en obesitas werden hierin genoemd, en wij gaan als Cobu Boys proberen om ook gezonde voeding aan te bieden in de kantine. De burgemeester was daarbij actief aanwezig met goede vragen en opmerkingen.

Het was een leerzame en constructieve middag en wij hebben als Cobu Boys daar een goed visitekaartje afgegeven. Dus al met al een prima bijeenkomst, met een pluim voor gastheer Arie van Bemmel en de andere Cobu Boys vertegenwoordigers die aanwezig waren.

Vrijdagavond. Net als 9 weken geleden regent het, alleen niet zo hard. Net als 9 weken geleden, is er ook nu de slotavond van het AVK 2015. Ik hoor u denken “dat kan toch niet?”. Nou, dat kan wel voor de vrijwilligers van Cobu Boys! Met alle vrijwilligers van het AVK 2015 hadden we een heel gezellige barbecue, voortreffelijk verzorgd met een hapje en een drankje! Meer dan verdiend natuurlijk en daarmee is het AVK 2015 nu echt over  en voorbij!

Weet je wat nu zo leuk is? Op die BBQ zie ik echt onze identiteit terug: Cobu Boys is een gezellige voetbalvereniging, laagdrempelig en met aandacht voor elkaar. Met een goede sfeer als een soort familieverband, waarin iedereen welkom is en wordt uitgenodigd zijn of haar bijdrage te leveren. Prestatiegericht en uitnodigend voor ouders, kinderen en ouderen. Waar respect voor elkaar en het snel oplossen van problemen de boventoon voert. Kortom een voetbalclub waar je je thuis voelt!

De zaterdag is een echte herfstdag met druilerige regen, waterkoud. Toch valt er op de velden genoeg te beleven. Wat denkt u van die werkelijk spectaculaire wedstrijd tussen onze Cobu Boys B2 en GVVV? Met een fenomenale uitslag van 8-9!!!! Ik geloof niet dat ik ooit eerder zo’n uitslag heb meegemaakt. In de tweede helft zag ik een schitterende vrije trap van JC, liep Lars zijn tegenstanders eruit en lieten alle spelers een geweldige wedstrijdmentaliteit zien. Wat een leuke wedstrijd!

Cobu Boys A1 wint met 7-3 van VOP A2, in een prima wedstrijd. Na een geweldige start staat Cobu Boys met 3-0 voor, maar toch komt VOP terug tot 3-2. In de tweede helft loopt Cobu Boys verder uit, met leuk voetbal. Als u de tijd heeft, ga dan eens bij dit team van coach Johan Flipse kijken. Goed en leuk voetbal!

Ondertussen is Candia ’66 op het hoofdveld de tegenstander van Cobu Boys 1. Een spannende wedstrijd, waarbij de keeper van Candia in het begin van de tweede helft zijn team op de been houdt. Knap! Uiteindelijk nemen zij de winst mee naar Rhenen, met een geflatteerde uitslag. Ook van Candia complimenten voor de hartelijke ontvangst en het warme welkom, dat werd verzorgd door Hans Wijkhuizen en Herman van de Vlasakker.

Tot slot: de verkoop van Clubloten gaat goed, maar kan nog veel beter! Ik verwacht dat elk clublid minimaal 1 clublot koopt. Dat kan via https://clubactie.nl/actie/VVCobuBoys1

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)