D1 onderuit in “IKEA-derby”

Na het jammerlijke maar eervolle verlies (2-1) tegen koploper Soest D2 van vorige week stond deze week de derby tegen Hooglanderveen D2 op het programma. Het verlies van
vorige week betekende ook een eind aan een record van Matthijs; hij hield in de ruim 3,5 wedstrijd van dit lopende seizoen zijn doel schoon; 227 minuten, een mooie
teamprestatie!! Deze week weer nieuwe ronde en nieuwe kansen. Maar op een of andere manier kwam het er niet uit. Of het zat er niet in. Da’s de vraag. De snelle 1-0 van Yordi
verbloemde nog veel maar naarmate de eerste helft vorderde gaven we het initiatief uit handen. Teveel mensen gaven niet thuis. Het was dan ook wachten op de 1-1 die dan ook
niet lang op zich liet wachten; in dit geval door een discutabel gegeven penalty die feilloos werd ingeschoten. Na de rust hetzelfde beeld; door een snelle goal van Yordi kwamen
we op voorsprong: 2-1. Je hoop dan op op een ommekeer qua strijdlust en inzet maar het leek er vandaag gewoon niet in te zitten. Hooglanderveen stroopte de mouwen nog wat
op en zonder echt goed te spelen wisten ze de achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning. Omdat de verschillen qua teams in deze competitie niet ontzettend groot is, zal
het vaak ook aankomen op doorzettingsvermogen, strijdlust en teamgeest. We hebben in vorige wedstrijden gezien dat we dat ook kunnen. Laten we aankomende zaterdag
tegen Amsvorde D1 zien dat dit een eenmalig incident is geweest.