Van de voorzitter: 20 t/m 26 september

Lief en leed, ook dat hoort bij een familieclub als Cobu Boys. Je mag dat met elkaar delen, soms in kleine kring, soms in wat grotere kring. Een ernstige blessure, ziekte of andere vervelende dingen. Vanuit de vereniging zorgen we dan voor een kleine attentie, als blijk van medeleven. Natuurlijk niet voor elke blauwe plek of gebroken veter, wel voor de meer serieuze zaken.

Zo was er de afgelopen weken tot twee keer toe een ambulance nodig bij hetzelfde jeugdteam. Dat is schrikken. Gelukkig gaat het met beide jeugdleden weer goed. Evenzo kregen een paar leden te maken met een zeer ernstige ziekte in het gezin. Je staat als vereniging machteloos, maar het woord vereniging betekent ook dat je met elkaar meeleeft waar dat kan. Een bloemetje, een kleine attentie. Juist dan is het geweldig om zaterdagmiddag weer een vrijwilliger te zien die na een aantal pijnlijke weken weer even op de club kon zijn!

Door de week heen merk ik dat de Grote Clubactie met als doel de beamer goed scoort. Goed om te zien dat zowel jeugdteams als senioren de loten kopen. U kunt de komende weken nog meedoen!

Zaterdag, een mooie herfstdag met mooie resultaten. Als ik rond de middag op het sportpak kom, zie ik een spannende wedstrijd van Cobu Boys 2 tegen Roda ‘46. Halverwege de tweede helft komen ze door een rare voorzet op 2-3 achterstand. In het laatste kwartier komen ze terug en in de slotminuut scoort Achmed Bensalah de winnende goal. Mooi, proficiat! Ondertussen speelt op veld 2 Cobu Boys 4 ook tegen Roda ’46. Ook het 4e houdt de punten in eigen huis, door een 2-1 overwinning. De wedstrijden waren in goede handen bij scheids Baktosh Doroni en Patrick Dekker. Hé scheids, bedankt voor het fluiten!

In de zon, langs het kunstgras, Cobu Boys C2 speelt leuk, raakt paal, lat en gelukkig ook het net. Ach, kijken naar voetbal kan zo leuk zijn. Tegenstander TOV blijft sportief, ook hun eigen grensrechter blijft positief zijn spelers coachen. Ondanks de uiteindelijke 9-0 nederlaag. Ook dat is goed om te zien. Scheids: Michael Haije.

Op het hoofdveld begint ondertussen Cobu Boys 1 tegen Door Vriendschap Sterk Amerongen, beter bekend als DVSA. Een prima start, na 10 minuten is het al 2-0. Breekpunt in de wedstrijd wat mij betreft: na 10 minuten in de tweede helft haalt Raymond van Langevelde de bal van de eigen doellijn en in de counter scoort Tim Govers de 3-0. Daarna is de wedstrijd gespeeld, het wordt nog 4-0 door good-old Matthijs Voost.

Ik vind het nog altijd merkwaardig dat allerlei mensen ook mij feliciteren als Cobu Boys 1 gewonnen heeft. Leuk, bedankt, maar spelers en coach doen het werk! Wat goed is, is dat diezelfde mensen ondertussen ook opmerken dat ze een leuke wedstrijd hebben gezien. Combinaties, inzet, mooie doelpunten. Mooi!

Ondertussen druppelen ook nog mooie uitslagen van andere velden binnen: de A1 wint met 0-5 bij SEC en ook Cobu Boys 6 haalt de 3 punten bij SEC door een 2-5 overwinning. De B1 wint van DOVO en MB1 wint van Maarssen. Cobu Boys E1 scoort 13 keer in 50 minuten, een knap gemiddelde!

Een mooie dag, een mooi week, tot de volgende week!