Van de voorzitter: 6 t/m 12 september

Sporten is gezond en daar hoort ook gezonde voeding bij. Deze week is dat diverse keren in het nieuws. CJVV gaat van start met het project “Gezonde Sportkantine”. Dat is hetzelfde initiatief waar wij bij het AVK ook de aftrap voor hebben gegeven. Toen waren er broodjes gezond in onze kantine verkrijgbaar.

Ook bij Cobu Boys dus initiatieven om ons assortiment in de kantine uit te breiden met gezonde alternatieven. Ik verwacht dat u daar in de komende maanden meer van gaat horen en merken. Dit betekent overigens niet dat allerlei lekkere maar wellicht minder gezonde producten gaan verdwijnen. Je moet er eerder aan denken dat we alternatieven kunnen bieden.

Ik hoor op de radio ook van een plan om alle frisdranken uit te bannen in sportkantines. Dit in verband met alle suikers die in frisdrank zitten en dat is inderdaad niet altijd gezond. Maar alles met mate. Dus dit idee lijkt mij nog echt veel te voorbarig.

Een heel gezond idee is dat Erik Roest opnieuw het voortouw neemt voor de Cobu Boys presentatiegids. Dit jaar starten we dat bewust later, vanwege al het werk voor het AVK. Nu plannen we een Kerstgids, waarin we nog even kunnen nabeschouwen op het AVK. Gelukkig is er ook aandacht voor andere Cobu Boys zaken. Wilt u meewerken met Erik, bijvoorbeeld door het werven van advertenties om de presentatiegids mogelijk te maken, laat het dan even weten.

Zaterdag voor de meeste teams de eerste competitiewedstrijd, met mooie uitslagen. Opvallende uitschieter is de 16-2 overwinning van Cobu Boys D4 tegen Hoogland D10. De 7-0 overwinning van de B1 tegen Quick mag er ook zijn en Meisjes B1 laat zien dat ze ook in de Hoofdklasse B makkelijk mee kunnen: 7-2 overwinning bij BFC in Bussum.

Cobu Boys 1 speelt thuis een hele leuke wedstrijd tegen SVMM. Twee teams die willen voetballen, willen winnen. Na een spetterende openingsfase is het na 11 minuten al 2-1 voor Cobu Boys, nadat SVMM eerst op voorsprong kwam. Nog voor rust wordt het 2-2. In de tweede helft blijven beide teams voetballen voor de winst. SVMM komt op voorsprong, Cobu Boys komt terug tot 3-3. Opvallend vandaag: de Cobu Boys doelpunten van Dimitri van Dam, Tim Govers en Robin van den Brom zijn van uitzonderlijke schoonheid. Een prima wedstrijd, hoewel het opnieuw geen winst is. Die komt hopelijk volgende week bij Patria in Zeist.

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)