Hooglanderveen D6 – Cobu Boys D3: 1-0 (29 augustus 2015)

Commentaar spelers na de wedstrijd: “wij hebben het warm en wij hebben overal pijn”.

Op een stralende nazomerdag speelde Cobu Boys D3 de eerste wedstrijd: een bekerwedstrijd tegen Hooglanderveen D6. Afgaande op het feit dat Hooglanderveen een klasse hoger is ingedeeld in de competitie was een pittige partij te verwachten.

Cobu Boys verscheen op het hoofdveld met een prachtige grasmat met drie nieuwe spelers in de selectie: Ekrem Kayalar, Adam el Aqoubi en Ali Mercan Yuksel, allen dit seizoen overgekomen uit de E7. In de eerste helft was te merken dat het nog wennen was in de nieuwe samenstelling. Hooglanderveen trok het initiatief naar zich toe en creëerde beste kansen. Het kostte de D3 moeite om zich onder de druk vandaan te voetballen. De meeste aanvalsopzetten strandden op het middenveld. Aan de andere kant bleek ook al in de 1e wedstrijd weer dat dit team in het vorige seizoen niet voor niets weinig doelpunten tegen kreeg. Met Stijn van Noort, Boris Kroon en Tomas van Riemsdijk staan er drie goede verdedigers en Nils is een betrouwbare sluitpost. In het centrum van de verdediging hielden Ekrem Kayalar en Ali Mercan Yuksel zich uitstekend staande. Het overwicht van Hooglanderveen leidde dan ook maar tot één doelpunt: een onvoldoende afgeslagen bal uit een hoekschop werd door een geel/blauwe speler vanaf de rand van de zestienmeter handig in de verre hoek geschoven, onbereikbaar voor Nils.

Gaandeweg de 1e helft en het grootste deel van de 2e helft kon Cobu Boys het tij keren. Meer en meer werd het jonge team van Hooglanderveen teruggedrongen en er kwamen goede kansen voor een energieke en bijna onvermoeibare Joas Strating die in de 2e helft samen met de balvaardige Adam el Aqoubi, het aanvalsduo vormde. Hun gezamenlijke optreden voorin biedt hoop voor de toekomst nu de altijd efffectieve spits Roan van Breden met ingang van dit seizoen is getransfereerd naar de D1. Vanuit het middenveld werd de druk opgevoerd door een sterke Kjell Makkes en Bekir Dogan die helaas uitviel. Het lukte echter niet om de verdiende gelijkmaker te forceren ondanks goede mogelijkheden daarvoor.

In het laatste deel van de 2e helft waren de ploegen weer meer aan elkaar gewaagd, maar de vermoeidheid mede veroorzaakt door het warme weer begon de tol te eisen. Het spel van beide ploegen werd onnauwkeuriger en minder doelgericht. Er kwamen blessures en vermoeidheidsklachten. En uiteindelijk bleef het 1-0 daar waar een remise misschien meer in de rede had gelegen. Al met al een goede seizoensstart met volledige inzet.

Man of the match: Ekrem Kayalar.