Van de voorzitter: 30 augustus t/m 5 september

Maandag bestuursvergadering, 1 x per 3 weken, net als afgelopen jaren. Secretaris Lenny van Valkenhoef regelt agenda, notulen vorige vergadering en de ingekomen stukken. Penningmeester Herman van de Vlasakker geeft toelichting op een aantal financiële zaken, waaronder de voorlopige cijfers van het AVK en van het afgelopen seizoen. De begroting bezorgt ons nog wat hoofdbrekens.

Een afvaardiging van de Technische Commissie praat ons bij over een aantal zaken op dat gebied. Natuurlijk gaan we in op de vernieuwde selectie van Cobu Boys en de verwachtingen. Afspraken maken over een aantal zaken die nog niet zo goed geregeld waren en waar wat mis ging in de afgelopen weken. Vicevoorzitter Arie van Bemmel praat ons bij over jeugdzaken. Piet Ouwerkerk is aanwezig als kandidaat-bestuurslid en levert goede inbreng als het gaat over accommodatiezaken en sponsoring.

Nog even over het AVK. In de wandelgangen gaan de wildste geruchten. Er was al iemand die aan mij vroeg of het klopte dat Cobu Boys in die ene week tijd een ton winst heeft gemaakt! Het moet niet gekker worden! Ik was even beduusd. Iedereen die toch maar even nadenkt kan narekenen dat zulke absurde bedragen totale onzin zijn. Haal er maar een nul af, dan kom je beter in de buurt.

Op eenzelfde manier is de winst van het AVK al door veel verschillende mensen in gedachten en plannen uitgegeven. We gaan dit, we gaan dat, nu kunnen we mooi zo, of wordt het toch dat? Mensen, mensen, laten we verstandig zijn. Het AVK heeft een mooie winst opgeleverd en dat geld staat nu netjes op onze spaarrekening. Dat gaan we op een goede manier gebruiken in de komende jaren. De lichtinstallatie heeft misschien een goede update nodig, het dak moet vernieuwd worden, de twee CV-ketels zijn al op leeftijd en zo zijn er nog wel meer kostenposten die op de loer liggen. Het domste wat we nu kunnen doen is om dom met de mooie winst om te gaan.

Op de komende Algemene Ledenvergadering op maandag 9 november zullen we precies uit de doeken doen wat het AVK heeft opgeleverd. Dan zullen we ook laten weten hoe we met de opbrengsten om zullen gaan.

Op zaterdag de competitiestart voor Cobu Boys 1, tegen en bij De Posthoorn op Bokkeduinen. Een mooi moment om te zien waar het team van Bert van den Brom staat. Ruim anderhalf uur later is dat duidelijk. De Posthoorn wint terecht, vooral dankzij meer strijdlust en beleving. De uitslag is naar mijn idee wat geflatteerd, maar dat doet niets af aan de terechte winst van onze gastheren.

Ongetwijfeld komen er nu weer mooie teksten in de krant, want de bekende journalisten waren ook aanwezig. Maar net als vorig seizoen, maak ik me ook nu niet druk over die artikelen. Onze technische staf en de spelers weten uitstekend waar de verbeteringen moeten komen en daar heb ik alle vertrouwen in. Volgende week tegen SVMM en dat is een team dat de competitie startte met een 8-1 overwinning op Oranje-Wit. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Ik hoop u komende zaterdag weer op Sportpark Zielhorst te mogen zien!

 

Leave a Comment

(required)

(required)