Van de voorzitter: 23 t/m 29 augustus

Deze week als rode draad: gemeentelijk beleid sportparken. Fraai, taai, saai? Misschien, maar toch belangrijk. Dus lees toch maar even door.

Dinsdagavond tijdens raadsvergadering blijkt dat APWC geen kunstgras krijgt, omdat de velden mogelijk verkocht gaan worden. De ophef die ontstaat is terecht, net als het protest van APWC. Toch is het argument van de gemeente begrijpelijk, maar was daar dan ook open in geweest. Dan weet je waar je aan toe bent.

Overigens, het is erg onnauwkeurig om te zeggen dat KVVA een kunstgrasveld krijgt. Er wordt op sportpark Dollardstraat een kunstgrasveld aangelegd en daarmee krijgt KVVA de beschikking over kunstgras. Ik gun het ze van harte. Maar u denkt toch niet dat “ons” kunstgras ook echt eigendom van Cobu Boys is? Wij huren het, niet meer.

Woensdag bericht het AD dat de hondensport mogelijk niet op Birkhoven kan blijven als daar een extra veld voor hockey wordt aangelegd. Ze zoeken een ander onderkomen. Sportpark Zielhorst wordt genoemd. Wat ons betreft is dat goed mogelijk, maar het gemeentelijk beleid zwabbert. Duidelijkheid blijft uit.

Donderdag, opnieuw het AD. Sport in Soest moet flink bezuinigen. Huur van de accommodatie wordt veel duurder. Als voorbeeld wordt Vliegdorp genoemd, waar de huurpenningen met pakweg 30.000 euro zouden stijgen. Een enorme lastenverzwaring van tientallen euro’s per lid. Aan de andere kant verleent Soest extra financiële steun aan voetbalvereniging Vliegdorp. Blijft merkwaardig beleid.

Zaterdag, Cobu Boys is te gast bij HMS in Utrecht. Cobu Boys 1 wint het bekerduel met 5-2. HMS speelt aan de Manitobadreef in Utrecht. Ga er eens heen of kijk op Google en je snapt waarom het ledental terugloopt. Een sportpark in verval, achter op een industrieterrein. Dus heeft HMS een plan ontwikkeld om te verhuizen. Dat hebben ze gedaan samen met de projectleider “Efficiënter gebruik sportparken” van de gemeente Utrecht. Kijk, zo kan het dus ook.

Het lijkt mij heel verstandig dat de gemeente Amersfoort ook een projectleider aanstelt om na te denken over efficiënter gebruik van sportparken. Dan gaan we misschien van hapsnap beleid naar een goed en gezond voetballandschap in Amersfoort. Cobu Boys staat te trappelen om mee te denken. Wij zijn al een paar jaar bezig om efficiënter gebruik van Sportpark Zielhorst onder de aandacht te brengen!

Tot de volgende week bij de start van de competitie!

Leave a Comment

(required)

(required)