Van de voorzitter: 26 april t/m 2 mei

De loting voor het Amersfoorts Voetbalkampioenschap is het overheersende thema deze week. Dat begint al op dinsdag, dan hebben we overleg met Stichting AVK over ceremonie en details daaromheen. Een kort overleg, alles ligt op schema. In bestuurskamer en kantine zijn tafels voorzien van nieuwe decoraties, ziet er goed uit.

De wedstrijd tussen de broers vraagt de hele week veel aandacht. Last minute afmeldingen, altijd vervelend. Hans Wijkhuizen maakt het programmaboekje. Bert van den Brom doet de teamindeling en regelt tussen neus en lippen door zelf ook nog spelers. Marjo zorgt dat de wedstrijdkleding voor beide teams in orde is.

Vrijdag. De Klussenclub maakt overuren om accommodatie pico bello te maken. Kleedkamers schoonmaken, lijnen trekken. Er is zelfs een vrijwilliger die vlaai meeneemt om maar te mogen helpen met voorbereiden! Kijk, zo leuk is het vrijwilligerswerk bij Cobu Boys! Op de achtergrond wordt de site en Facebook bijgewerkt.

Vrijdag ontstaat ook het idee om de opbrengst van de lotingsavond te schenken aan Nepal, in lijn met de nationale actiedag voor het zwaar getroffen land. Onze actie wordt zeer positief ontvangen door iedereen die ik spreek. De actie levert 500 euro voor Nepal op. Natuurlijk, wij kunnen dat geld goed gebruiken, maar zij kunnen het beter gebruiken!

De wedstrijd “Voetbal verbroedert” is een leuke en spannende wedstrijd. Fotograaf Adrie Hasenbos legt de teams en sfeer goed vast, foto’s komen al snel op Facebook. Verzorgster Astrid van Beek hoeft bij geen van de teams in actie te komen, dat is een goed teken.

Bert de Ruiter is ceremoniemeester bij de loting en die verloopt gesmeerd. Bert en John van den Brom bepalen de wedstrijden door loting. Mooie wedstrijden. Op zaterdag speelt Cobu Boys tegen De Posthoorn. De wedstrijden voor de maandag zijn ook heel interessant. ASC Nieuwland treft AFC Quick, nummer 3 en winnaar van 2014! Afhankelijk van de resultaten op zaterdag, is ook de derby Hooglanderveen – Hoogland mogelijk, evenals de Zielhorst-derby Cobu Boys – HVC. Mooie loting.

De vrijdagavond is lang gezellig met veel aanwezigen van andere verenigingen. Verkeersregelaars buiten hebben onder leiding van Marco Jansen alles onder controle. ’s Avonds laat wordt de kantine weer in orde gemaakt voor de zaterdag. Stichting AVK en ook de Cobu Boys organisatie zijn tevreden. De eerste stap is gezet en de Cobu Boys organisatie staat. Prima!

Zaterdag, napraten en afrondende acties. Site en Facebook bijwerken met het wedstrijdschema. Er komt nog een mooi artikel in De Stad Amersfoort. In de middag ben ik 10 minuten telefonisch te gast bij De Golfbreker radio. Het AD belt, ook daar komt nog een artikel in de krant.

Zo, de kop van het AVK 2015 is er af, laat de rest maar komen!

Leave a Comment

(required)

(required)