Van de voorzitter: 19 t/m 25 april

Bezuinigingen en gemeente speelden deze week een belangrijke rol. Dinsdag groot interview in AD met André Hielckert over impact van dreigende gemeentelijke bezuinigingen. Duizenden voetballers in Amersfoort worden de dupe. Kleinere verenigingen zoals Cobu Boys worden de dupe. U wordt de dupe: de contributie zal tientallen procenten hoger moeten worden om de extra kosten te dekken. Kunnen verenigingen dat aan?

Dinsdagavond meegedaan in discussieavond van Amersfoortse Sportfederatie. Hoe kan de ASF het beste de verenigingen vertegenwoordigen. Hoe kunnen we sport op het gemeentehuis het beste vertegenwoordigen? Onderwerpen die ver weg lijken van het potje voetbal op zaterdag, maar ondertussen…

Scholen moeten inkrimpen doordat aantal jonge kinderen in Amersfoort-Noord afneemt. Artikel in het AD op donderdag. Dat betekent ook minder kinderen die gaan voetballen. Die krimp in ledenaantal ligt op de loer. Ook dat gaat effect hebben op onze vereniging. Niet direct morgen, maar wel op langere termijn.

Dit soort ontwikkelingen zijn ook reden waarom Cobu Boys mee wil doen in de G1000 Zielhorst. Analoog aan de G1000 voor heel Amersfoort, maar hier staat het wijkbelang centraal. De introductieavond op woensdag kan ik helaas niet bijwonen door andere verplichtingen. Misschien was u erbij? Laat het even weten, a.u.b.

Maar er gebeurde meer deze week. Het AD belt zondag naar aanleiding van het bericht dat spelers naar Cobu Boys komen. Waarom komen spelers na zo’n seizoen toch naar Cobu Boys, was de vraag. Voor mij is het antwoord eenvoudig: het is een compliment aan de huidige technische staf en de spelers! De mentale en sportieve instelling blijft positief. Dat valt op, dat spreekt aan en dat trekt aan. Positief nieuws!

De loting voor het AVK bespreken we donderdagavond met de AVK-commissie. Bijna alle details zijn geregeld, nog een paar kleine dingen te doen. Genoeg spelers voor de Broederwedstrijd, de ceremonie voor de loting is besproken. Gaat helemaal lukken, wordt een leuke avond! U komt toch ook even kijken? Aanvang 19.00.

Wat gebeurde er weer veel op zaterdag. De B2 wint keurig met 4-0 van Hoogland B8. Vooral het 2e doelpunt was er een uit het boekje. Uitstekende uitslagen bij de meisjes: MD1 wint met maar liefst 11-0 van ’t Gooi, MB1 wint met 6-0 van Houten. MB1 lijkt hard op weg naar het kampioenschap in de hoofdklasse D, een prestatie van ongekend formaat! Op veld 1 maakt de C2 het kampioenschap nog mooier door te winnen met 4-0 van Roda. Na afloop maakt Cobu Boys 1 een erehaag voor de C2-kampioenen. Mooi!

Verrassende start Cobu Boys 1, waar Victor Bongers een verdienstelijk debuut maakt. Na 3 minuten schiet Ramon Melis Cobu Boys op een 1-0 voorsprong. Mooie start tegen Hoevelaken. Ondertussen verliest Cobu Boys 4 op veld 2, wint Cobu Boys 5 bij Nieuwland en op het hoofdveld van Huizen stelt Cobu Boys 6 de 5e plaats in de competitie veilig door te winnen van Huizen 7. ’t Was weer een mooie voetbalmiddag.

Tot volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)