Van de voorzitter: 29 maart t/m 11 april

Door het Paasweekend vorige week geen blog, dus nu even inhalen. De maandag voor Pasen overleg met penningmeester Herman van de Vlasakker over de begroting voor volgend seizoen. We nemen hoofdlijnen door, veel zaken zijn nog lastig in te schatten. Wel duidelijk: wordt weer moeilijker om begroting sluitend te krijgen. Bezuinigingen van de gemeente gaan wij ook voelen!

Op donderdag overleg met Cobu Boys AVK commissie. Toelichting van Marco Janssen op alle maatregelen die al voorbereid zijn voor het parkeren. Ziet er prima uit, hier is iemand aan de gang met ervaring op dit gebied. Ander belangrijk onderwerp is de loting op 1 mei aanstaande. Wordt een leuke happening!

Tijdens Paasweekend mail van ASF en Stichting AVK over de gemeentelijke bezuinigingen. Het is altijd moeilijk om de sporters in Amersfoort te mobiliseren. De meesten gaan liever sporten. Maar ondertussen is het essentieel dat bestuurders van ASF, AVK en ook de verenigingen protest laten aantekenen tegen de extra bezuinigingen die ongetwijfeld gaan komen.

Dinsdag na Pasen. Gesprek in klein comité over toekomst Cobu Boys. Wat is het beleid van Cobu Boys voor de komende jaren, wat is het beleid van gemeente en SRO. Als eerste stap in een sterkte-zwakte-analyse kijken we vooral naar alle zaken die naar ons eigen inzicht voor verbetering vatbaar zijn. Dat zijn er genoeg.

Dat het zomertijd is merk je ook aan avondactiviteiten. Op woensdag de sponsorloop van de jeugd op veld 2, terwijl de MB1 op het hoofdveld in de kwartfinale van de beker tegen DOVO MB1 speelt. Beide teams kennen elkaar goed. Dit keer wint DOVO en zij gaan verder in de beker. Maar op zaterdag 11 april zijn de rollen omgedraaid. Dan wint Cobu Boys MB1 van DOVO en pakt daarmee de koppositie in de Hoofdklasse D, een uitstekende prestatie natuurlijk met alle kans op een kampioenschap!

Ondertussen, op de achtergrond. Bericht van klussenclub. Altijd goed om te horen dat ook dit keer bij inspectie is bevestigd dat er geen asbest verwerkt is in ons clubhuis. Oorzaak van regelmatig wegvallen van spanning is ook achterhaald. De dug-outs zijn voorzien van nieuwe bordjes “Cobu Boys” en “Gasten”. Ziet er goed uit. Via de Hogeschool Utrecht ontvangen we een brancard die zij niet meer gebruiken. Dat soort cadeautjes zijn altijd welkom.

Donderdag, de verlichting op het kunstgras is gemaakt. Was een lastige klus om de juiste materialen, de juiste mensen en het juiste windstille weer op het goede moment beschikbaar te hebben. Goed werk van Danny, Arie, sponsor Oud en waarschijnlijk nog een paar mensen die ik nu vergeet….

Vrijdag. Laatste hand leggen aan de officiële uitnodiging voor de loting AVK. Wordt verstuurd aan de Amersfoortse verenigingen natuurlijk. Aantal aanmeldingen van broers voor de voorwedstrijd is ruim voldoende.

Zaterdag, een regenachtige dag tussen een paar lentedagen in. Wisselende resultaten op de velden, met als absoluut positieve uitschieters de overwinningen van de D1, C1, MB1 en Cobu Boys 1! Zelf ben ik er niet bij, maar tussen de verjaardagsvisite zie ik via de telefoon dat Cobu Boys 1 met 2-0 van DEV wint. De eerste overwinning is een feit, opnieuw een opsteker voor spelers en staf. Dik verdiend.

Tot de volgende week!