Afgelopen zaterdag afspraak met IJsselmeervogels C3.
Om 13.20 uur trapten aan de rode kant van het oude vissers dorp. wij af op het derde kunst gras veld.
De geschiedenis tussen onze verenigingen zijn dierbare herinneringen. Het zijn altijd spannende potjes met veel strijd en passie en vooral op de Westmaat.
Vandaag stond er een kleine storm. De eerste helft hadden wij deze in de rug.
Zoals van ouds stonden bij onze tegenstanders enkele bomen van kerels binnen de lijnen, wat zit daar toch in het drink water.
Niet getreurd onze jonge ploeg werd afgelopen week geteisterd  door blessure leed maar gelukkig was bijna ieder een er weer gelukkig bij.
Met behulp van Chris en Abdoul gingen wij slag vaardig de strijd aan met de Vogels.
Met behulp van de wind konden wij al snel druk zetten op hun helft.
Met goed positie spel en goed druk te zetten waar nodig was hadden wij de vogels in de tang.
Na de zoveelste doel poging van ons werd in een scrimmage de bal  door een eigen verdediger van onze tegenstanders de bal achter zijn eigen keeper geschoten.
Nu was het hek van de dam.
Vijf minuten later slalomde zoals Messi  Mathijs door de verdediging heen en scoorde zeer bekwaam de 0-2 tegen de touwen.
Grote vreugde binnen en buiten de lijnen bij een ieder die Cobu Boys een warm hart toe draagt.
De ene mooie aanval na de ander toverden onze C1 uit de hoge hoed. Na weer een prachtige aanval scoorde onze spits Romano de 0-3 binnen. Een echte mooie spitsen goal.
Vlak voor het rust signaal schoot alweer Romano koelbloedig de bal achter de keeper van de vogels. We stonden dik voor . Wat kan er dan nog mis gaan.
Een minuut later deed onze tegenstander wat terug. Een aanval van de Vogels werd geblokt en er ging een speler van hun neer in ons strafschop gebied.
De zeer goed leidende scheidsrechter gaf een terechte strafschop.
Deze werd nog maar net binnen geschoten door IJsselmeervogels.
Daardoor kwam de ruststand op een 1-4 voorsprong terecht.
De tweede helft ging het zoals verwacht spoken. Met een stormpje mee voor de Vogels kwamen zij van alle kanten op ons aan vliegen. Maar gelukkig konden wij via een fantastische counter de 1-5 binnen schieten en alweer onze spits  Romano scoorde zijn derde goal. Prima voorzet van Mathijs. Grote klasse.
Hierna gingen de vogels alles of niets spelen. stonden wij onder druk. Een paar grote bomen van spelers bij onze tegenstanders werden naar voren gestuurd.
En ja hoor daar kwamen de lange ballen. En met veel agressief aanvallend spel. ( wel binnen de grenzen ).
Al snel kwam eruit een kluts situatie de 2-5 op het bord te staan. Nu kregen wij een ware invasie te verduren van IJsselmeervogels.
Zodra hun de bal hadden werden er weer lange hoge ballen in onze zestien gepompt en ja u raad het al . Uit een van deze aanvallen ramde hun spits de 3-5 tegen de touwen.
Even later bolde het netje alweer en schoten de vogels de 4 tegen vijf achter onze keeper.
Hierna werd het een wedstrijd die je zelden ziet. Daar kan  menig eredivisie team en zeker onze oranje boys een puntje aan zuigen.
Een waar spervuur van schoten kwam op ons neer . Maar door manmoedig te verdedigen als TEAM en cruciale reddingen van onze keeper Niels hielden wij de schade beperkt. Op onze laatste benen moesten wij nog een klein kwartier volhouden.  Met karakter en moed en als TEAM trotseerden wij de storm en vlak voor tijd scoorde Chris met een ferme knal de bal in het net. Nu stond het 4-6.
De Vogels en Cobu Boys  speelden de laatste minuten met hun tong op hun schoenen de wedstrijd uit.
Het bevrijdende eindsignaal van de zeer goed leidende scheidsrechter voelde aan als een bevrijding.