Van de voorzitter: 1 t/m 7 maart

Maandag. Bij de loting voor het Amersfoorts Voetbalkampioenschap op 1 mei, gaan we ook een speciale wedstrijd organiseren. Onder het motto “Voetbal verbroedert” gaan we twee teams van voetballende broers samenstellen. De teams zullen onder leiding staan van Bert en John van den Brom! Via de mail vraag ik de andere Amersfoortse verenigingen om namen van voetballende broers bij ons te melden.

Dinsdagavond, doornemen van financiële stukken van Stichting AVK. Samen met voorzitter Hooglanderveen zit ik namelijk in de kascommissie. Penningmeester van de Stichting heeft zijn stukken netjes voor elkaar. Tijdens het gesprek met de penningmeester op woensdag worden de vragen netjes beantwoord. Mooi.

Voorzittersoverleg op woensdag, bij AFC Quick dit keer. Geen speciale onderwerpen, maar er is genoeg te bespreken over de huurovereenkomst met de gemeente, over de buurtsportcoaches, over de bestuurlijke ontwikkelingen bij de KNVB, over het gemeentelijke sportbeleid en de toekomst van het voetbal in Amersfoort. Kortom, genoeg te bespreken.

Donderdagavond overleg met enkele heren van buiten de vereniging over een initiatief waarmee we meer sporters naar Sportpark Zielhorst kunnen krijgen. Ziet er interessant uit, ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen in de komende maanden. Goed gesprek.

Lente begint, dat is het gevoel op zaterdag. Eindelijk weer een zaterdag waarop door bijna iedereen gevoetbald wordt, in een heerlijk zonnetje. Als scheidsrechter zie ik een prima wedstrijd van de B2 tegen AFC Quick. De 3-2 overwinning is verdiend, mooie prestatie van de B2.

Cobu Boys speelt bij Valleivogels. Het was al een paar jaar geleden dat ik op het mooie sportpark in Scherpenzeel was. Parkeervoorzieningen zijn sterk verbeterd. Voorzitter Valleivogels ontvangt mij in een riant sponsorhome, uitstekend verzorgd. Detail: het mooie tafereel dat u op de website van Valleivogels ziet, blijkt een net zo mooi muurschilderij te zijn dat in het sponsorhome hangt. Mooi gedaan!

Op het hoofdveld wint Valleivogels van Cobu Boys, dat is geen verrassing. Ik zie duidelijke verbeteringen bij onze boys ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Valleivogels, dat is ook geen verrassing. Overigens is het wel leuk om te melden dat de 500e competitiewedstrijd in de historie van Cobu Boys ook tegen Valleivogels was. Dat was op 8 november 1975, bijna 40 jaar geleden. Cobu Boys won toen met 2-1 door onder andere een doelpunt van Rini van de Bor. De wedstrijd van vandaag was nummer 1368, op naar de 1400e eind volgend seizoen.

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)