Van de voorzitter: 22 t/m 28 februari

Zelden zal een gelijkspel zo uitbundig onthaald zijn als het gelijkspel van Cobu Boys 1 tegen CJVV, afgelopen zaterdag 28 februari. Big smile, van oor tot oor, bij spelers, technische staf, supporters en natuurlijk ook bij mij. Want wat is dit terecht, wat wordt dit zo enorm gegund aan spelers en technische staf! Niet alleen door de Cobu Boys fans! Ik ben overtuigd dat de hele Amersfoortse voetbalwereld en alle verenigingen uit onze competitie dit een meer dan terechte beloning vinden voor de ongelooflijk positieve en sportieve instelling van Cobu Boys 1! Elke wedstrijd weer! Wat is dit terecht!

De wedstrijd begon al goed. De eerste minuut, de eerste kans: voorzet Matthijs Voost, kopbal Ramon Melis. Na een kwartier komt CJVV op voorsprong. Bij rust had Cobu Boys al gelijk kunnen staan. In de bestuurskamer ontvangen Hans Wijkhuizen en ik de bestuursleden van CJVV en Balt Gmelig van De Stad Amersfoort. Voor het eerst dit seizoen is er echt sprake van een wedstrijd.

In de tweede helft zijn de betere kansen voor Cobu Boys, voor Ramon, voor Mike. Halverwege de 2e helft een opvallende wissel. Bert van den Brom toont de spirit van team en staf, door een extra aanvaller in te brengen. Het lef om de 16-jarige Iliass Stremming in te zetten wordt fantastisch beloond, want hij maakt uiterst koelbloedig de gelijkmaker. Een droomkans op het winnende doelpunt wordt door Ramon helaas niet benut, maar het eindsignaal van de scheidsrechter wordt door iedereen met luid gejuich begroet! Heerlijk!

Dit was overigens niet alleen een gelijkspel voor Cobu Boys 1, het was een overwinning voor de vereniging! Dit Cobu Boys 1 werd gesteund door Cobu Boys 3 (Niels Baauw, Vincent Hielckert), door Cobu Boys 4 (Matthijs Voost, Mike de Bakker) en door Cobu Boys B1 (Iliass Stremming). Vorige week droeg Cobu Boys 6 haar steentje bij. Een vereniging verenigt de leden, dat wordt dit seizoen weer eens heel duidelijk.

Natuurlijk gebeurde er meer deze week, maar dat komt een andere keer wel weer. Ik geniet nog even na.

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)