Van de voorzitter: 1 t/m 7 februari

Na een paar dagen buitenland op donderdag weer bij Cobu Boys. Overleg met Michel Hielckert over Technische Zaken. Daarna overleg met buurtsportcoach Mark Schepp, samen met HVC. Interessant om te zien welke mogelijkheden Mark ziet op Sportpark Zielhorst. Ik benadruk dat we de mogelijkheden absoluut niet los kunnen zien van de beperkte trainingsmogelijkheden. Noodzaak om toekomst van het sportpark duidelijk te krijgen.

Zaterdag staat weer in het teken van voetbal. Als eerste zie ik ’s ochtends de eerste nieuwsbrief over het AVK, samengesteld door Erik Roest. Nog in concept, maar ziet er al geweldig uit. Hopelijk binnen 1 á 2 weken verspreiden. Ondertussen is duidelijk dat alleen de wedstrijden op kunstgras door kunnen gaan.

Cobu Boys 6 wint in een doelpuntrijke wedstrijd van VVZ. Gelegenheidsdoelman Martijn van Bemmel weert zich kranig en laat zien dat een keeper ook veel tegen kan houden met zijn voeten. Van Gert-Jan Smit krijg ik verslag van de riante overwinning die onze Meisjes D1 behaalt: 0-8 winnen in Spakenburg. Knap gedaan!

Daarna natuurlijk naar Soesterberg, waar Cobu Boys 1 de competitie hervat tegen Vliegdorp. En ondanks alles, ook deze middag ben ik weer blij dat ik er als supporter bij was. Ik zie echt verbeteringen, niet alleen bij individuele spelers maar ook als team. De eerste helft hoorde te eindigen in 0-0, maar dat mocht niet. Naast bestuurder ben ik zelf ook scheidsrechter, dus ik zal niets over de scheidsrechter zeggen. Dat zegt genoeg. Dat uitgerekend Jesse een directe rode kaart kreeg, is natuurlijk merkwaardig. Jammer, na een prima eerste helft.

In de tweede helft houdt Cobu Boys knap stand. Voor mij is het een kleine pleister op de wonde, dat het honderdste tegendoelpunt niet door Vliegdorp wordt gemaakt, maar door onszelf. Voor mij waren de twee doelpunten van Cobu Boys de mooiste goals van deze middag. De rush waarmee Ramon Melis langs de zijlijn opkwam en uiteindelijk zelf afrondde, is een perfect voorbeeld van de verbeteringen waar ik het net over had. De laatste goal, pal voor het eindsignaal, was een zeer gedenkwaardig doelpunt van Jasper van der Bijl.

Volgende week speelt Cobu Boys om 15.00 de inhaalwedstrijd bij CDW in Wijk bij Duurstede. Tot dan!