Van de voorzitter: 18 t/m 24 januari

Dinsdag, periodiek overleg tussen bestuur en jeugdcommissie. Een volle agenda, met 10 interessante onderwerpen. Van het AVK tot openstaande contributies, van trainingscapaciteit tot schoolvoetbal. Inclusief kennismaking met Mark Schepp, de buurtsportcoach die 20 uur per week aan de gang gaat op sportpark Zielhorst. Prima ontwikkeling, waar we hopelijk veel profijt van gaan hebben.

Donderdag een aanverwant onderwerp. Samen met Arie van Bemmel heb ik overleg met basisscholen uit Zielhorst om te bespreken welke activiteiten we op het sportpark kunnen aanbieden voor kinderen, om na schooltijd te komen sporten. Mogelijkheden genoeg, vragen te over. We zoeken in elk geval nog een vader of moeder, die goed de belangen van zowel school als sportvereniging kent en wil verbinden. Iets voor u?

Zaterdag, sneeuw en dus geen voetbal. Terwijl u en ik thuis nog lekker binnen zijn, zijn er om kwart over 7 al vrijwilligers op de club om daar te oordelen wat wel of niet mogelijk is! Maar ook het kunstgrasveld mag niet gebruikt worden als daar sneeuw ligt. Dus gelegenheid om over aantal zaken bij te lezen.

Mooi moment om de balans op te maken met betrekking tot de eerste resultaten van het spelregelbewijs. Met ingang van dit seizoen is het bewijs ingevoerd voor tweedejaars B-junioren. Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer spelers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel. Om in het seizoen 2015-’16 te spelen is het noodzakelijk dat deze groep spelers het spelregelbewijs behaald hebben. Bij ons heeft op dit moment ongeveer de helft van de spelers het spelregelbewijs behaald. Goed op weg!

Uit onderzoek van KNVB blijkt dat partijdige assistent-scheidsrechters in het amateurvoetbal een van de grootste ergernissen op de voetbalvelden vormt. Daarom zijn aan verenigingen drie alternatieve scenario’s voorgelegd. Op basis van de reacties kan worden geconcludeerd dat het thema leeft onder verenigingen. In totaal geeft 54,5% van de verenigingen aan voorstander te zijn van invoering van minimaal één van drie alternatieve scenario’s. Er is echter geen alternatief scenario dat kan rekenen op een meerderheid van de verenigingen. Bovendien heeft de helft van de verenigingen nog een alternatieve suggestie om de ergernis over partijdige assistent-scheidsrechters terug te dringen. De onderzochte alternatieven zijn: de assistent blijft op dezelfde helft, de assistent vlagt niet voor buitenspel, schaf de assistenten af, of schaf buitenspel af, of de scheidsrechter kan ook de assistent kaarten geven. Goed om te lezen.

Aan het eind van de week nog mail van een moeder die meldt dat het toegangshek voor fietsers de laatste weken regelmatig niet open is. Heb ik zelf ook gemerkt. Een oorzaak is in elk geval dat het hek heel moeilijk goed vastgezet kan worden, dat is simpelweg te zwaar voor sommige vrijwilligers. Inmiddels aan de goede partij gevraagd om dit te verhelpen.

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)