TOV D2 – Cobu Boys D2

‘Cupfighter’ D2 bekert verder na winst op TOV D2

Na een ongeslagen poule-fase in de beker, stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de knock-out fase op het programma. TOV D2 was de tegenstander vandaag. Geen
idee of we inmiddels in de 1/64, 1/18 of kwartfinale staan. We gaan het wel zien. De voorbereiding was verre van optimaal. De avond ervoor was hoofdcoach John geblesseerd
geraakt met squashen met een zware achillespeesblessure. En terwijl John deze ochtend dus op de operatietafel lag met een compleet afgescheurde achillespees, liep de
voorbereiding finaal in de soep. Aangekomen in Baarn, bleken de wedstrijdpasjes en ballen vergeten. Zo’n plotseling gedwongen promotie van assistent-coach naar
eindverantwoordelijke eist toch z’n tol. Vader van Mink heen en weer naar Amersfoort voor de wedstrijdpasjes en uit het ballenhok bij TOV 3 ballen kunnen lenen. Tot zover de
voorbereiding. Het winnen van de toss bleek vandaag belangrijk. Eerste helft windkracht 7 mee. Dat betekende dat de eerste helft zich vooral op de helft van TOV afspeelde. De
wind had vandaag erg veel invloed op de wedstrijd; het spel vloog letterlijk en figuurlijk alle kanten op; net als een doel dat langs de kant stond en het veld werd ingeblazen.
Niemand geraakt gelukkig. Toch kreeg TOV de beste kansen de eerste helft. Maar met een beetje geluk en een beetje van Matthijs kregen we geen doelpunt tegen. Aan de
andere kant kwamen we door 2 zondagsschoten van Jordan en wat hulp van de keeper op een gelukkige 2-0 voorsprong. In de rust kwam aanvoerder Yordi met een tactisch
verzoek/advies, wetende dat we de 2e helft door de wind tegen zwaar onder druk zouden komen te staan; het 5-3-2 systeem. Ons allemaal inmiddels wel bekend. Mink kwam
naast Myron extra centraal voor de verdediging te spelen en haalde ‘het schot’ van de tegenstander eruit. Gezien de omstandigheden in de 2e helft een tactische meesterzet.
Klasse gespeeld Mink! TOV werd de 2e helft de goede kant op geblazen en kwam na ongeveer een kwartier op 1-2. Het laatste kwartier was het ’the death or the gladiols’. TOV
beet zich stuk op onze stugge verdediging zonder echte kansen te krijgen. Met veel inzet en strijd werd de overwinning binnengehaald; een mooi cadeau voor John, jongens!! Op