Van de voorzitter: 4 t/m 10 januari

Dit keer zit de drukte in het begin van de week. Maandagavond op condoleancebezoek om afscheid te nemen van Ome Piet, samen met vicevoorzitter Arie van Bemmel. Doet me goed om ook veel andere Cobu Boys leden te zien, ook oud-leden die al jaren bij Cobu Boys weg zijn. Geeft op een mooie manier aan hoe Ome Piet gewaardeerd werd.

Daarna splitsen de wegen. Arie gaat samen met penningmeester Herman van de Vlasakker naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van de COVS, de scheidsrechtersvereniging. Ik ga naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in de oude Prodent-fabriek. Wel gezellig, maar druk en slechte akoestiek.

Dinsdagavond in gemeentehuis met Paul van Arnhem toelichting geven op onze aanvraag voor een extra investering in Sportpark Zielhorst. Slechts een kwartier de tijd, daarna nog kort vragen beantwoorden. Strak tijdschema. Ons verhaal komt goed over, waarbij we benadrukken dat de visie van de gemeente op het sportpark essentieel is. Benieuwd wat de komende maanden gaan brengen.

Woensdagavond overleg bij wielervereniging Eemland, opnieuw samen met Paul. Dit keer over Amersfoorts Voetbalkampioenschap, wat de impact daarvan is. Ook de wielervereniging wil samenwerken en geeft ons een paar goede tips. Prettig overleg.

Na al deze overlegjes is het heerlijk om zelf weer even op het voetbalveld te staan met ook nu weer 25 Krasse Knarren. Ondanks het slechte weer een goede opkomst.

Zaterdag, erg onstuimig weer, erg rustig op de velden. Cobu Boys 1 op trainingskamp in Overijssel, Cobu Boys 3 op trainingskamp in Breda, Cobu Boys F5 speelt als enige thuis en verliest van Jonathan. In Veenendaal is DOVO MB1 te sterk voor Cobu Boys MB1 en wordt daarmee kampioen. Toch speelt de MB1 in de Hoofdklasse in de voorjaarscompetitie! Knappe prestatie en een flinke uitdaging!

Zaterdag geeft mij ook de tijd om even te neuzen in een mooie collectie van oude clubbladen. Die kreeg ik tijdens de Nieuwjaarsinstuif van erelid en oud-voorzitter Krijn Westdijk. Een welkome aanvulling voor het clubarchief. Het oudste exemplaar van de Cobu Boys Klok dateert van september 1969, ruim 45 jaar geleden. Interessant bericht in dat clubblad: “Bij de laatste lichting zat er maar liefst f 0,43 in de centenbus. Het  totale bedrag is nu f 0,59, bijna een nieuwe bal”…

Mooie vraag voor de volgende Nieuwjaarsquiz: hoeveel kostte een nieuwe bal in 1969…?

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)