Cobu Boys D2 – Hoogland D4

Weer eens een update van de D2. Na een regelmatige, wat saaie, competitiezege van 0-4 op VVZA D4 2 weken geleden, volgende vorige week de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi. Dit leverde een 4-1 overwinning op tegen Valleivogels D3. Dit betekent dat we, voor het eerst in ons bestaan, overwinteren in de beker. We wachten de loting vol spanning af voor de ‘knock-out-fase’. Afgelopen zaterdag kwam koploper Hoogland D4 op sportpark Zielhorst op bezoek. Die hadden tot nu toe alles gewonnen. Vanaf minuut 1 was helder waarom. Een prima spelende ploeg, goed combinerend en ons geen ruimte gevend. De eerste helft was dus duidelijk voor Hoogland. We kwamen zwaar onder druk
te staan en hadden niet veel te vertellen. Dit resulteerde in een aantal prima aanvallen en ook diverse (grote) kansen voor Hoogland. Maar onze jongens gaven zich niet zomaar gewonnen. Met veel strijdlust wisten we Hoogland tot de rust toch op 0-0 te houden. Na de rust kreeg Hoogland het steeds moeilijker met ons. Er sloop wat frustratie in de ploeg en de boys gingen met steeds meer vertrouwen spelen. Was een stunt mogelijk? Naarmate de 2e helft vorderde, leek het steeds dichterbij te komen. Hoogland was nog steeds de betere ploeg maar ze wisten bijna geen kansen meer te creëren. Een mooie verdienste van de inzet en strijdlust van ons team. Spanning tot in de laatste minuut. Na het verlossende eindsignaal werd het gelijkspel als overwinning gevierd. Vandaag werd maar weer eens bewezen dat een 0-0 zeker geen saaie wedstrijd hoeft te zijn.