Van de voorzitter: 26 oktober t/m 1 november

Maandagavond bestuursvergadering, in klein comité bereiden we de algemene ledenvergadering van 17 november voor. Agenda opstellen, jaarverslag secretaris, bestuursmededelingen die aan de orde moeten komen. Daarnaast tijd nemen om een paar grote zaken structureel goed aan te pakken. Een van die zaken is een update van de statuten, hetgeen hard nodig is.

Dat het Amersfoorts Convenant werkt, wordt deze week weer duidelijk na een vervelend incident in de wedstrijd tussen KVVA en HVC. Via het Convenant krijgen we mededelingen over de acties die clubs nemen tegen de spelers die over de schreef zijn gegaan. Wat mij betreft uitstekend. Ten eerste hoort dergelijk gedrag niet op het voetbalveld thuis. Ten tweede, het zijn elke keer dezelfde vrijwilligers die met de nasleep van dergelijke incidenten een hoop tijd kwijt zijn. Zij moeten de club vertegenwoordigen naar de KNVB, krijgen met al die ellende te maken en doen dat allemaal voor hun club. Die verdienen de complimenten.

Vrijdagavond naar Hoogland, waar onze 45+ teams spelen. Heerlijk voetbalweer en heerlijke potjes voetbal om naar te kijken. Het ene team wat sneller of handiger dan het andere, maar alle teams even fanatiek. De Cobu Boys doen het goed. De derde helft eindigt in een laat gelijkspel met de gastheren.

Zaterdag, heerlijk moment als een klein jochie ons sportpark op komt: “Hé pap, ze hebben hier echt gras!”. In een heerlijk zonnetje mag ik de D1 fluiten, tegen Hoogland D2. Na een achterstand bij rust weet Cobu Boys toch te winnen, met 3-1. De 1-1 wordt beheerst door Daan ingeschoten, de 2-1 van Quincy is een geweldig afstandsschot. Langs de lijn zijn pa en ma terecht trots.

Op kunstgras speelt Meisjes D1. Na afloop een paar lange gezichten. Toch hebben ze gewonnen! Kom op, meiden, als je wint dan mag je best lachen hoor! Ook al ging het niet zo goed als je zelf zou willen… Op veld 2 zie ik dat Cobu Boys 6 een goede tegenstander treft in Roda ’46. Daarna nog even kijken bij de B1 op het hoofdveld. De eindstand tegen VVZA werd 4-4. Daarna met Krijn en Herman naar Vianen.

Daar zie ik, samen met zo’n 20 trouwe Cobu Boys supporters, hoe Cobu Boys in de eerste helft onder hun kunnen speelt tegen Brederodes. In de tweede helft gaat dat veel beter en krijgt Cobu Boys een paar goede kansen om te scoren. Helaas. Maar als Cobu Boys 1 zo blijft spelen dan gaan die doelpunten vallen, geen twijfel aan. Overigens valt opnieuw de onderlinge positieve coaching op.

Tot de volgende week!