Roda ’46 D6 – Cobu Boys D2

Na de mooie overwinning op Nieuwland D4 van vorige week (4-1) waren we afgelopen zaterdag te gast bij Roda D6, een verdienstelijke middenmoter. Tot nu toe hadden we alles nog gewonnen (4 competitiewedstrijden en een bekerduel, doelsaldo 39-3). Prachtige cijfers natuurlijk. Maar soms voelt je het een beetje aankomen. Simpele klassieke
onderschatting. Tegen een opponent die 100% gemotiveerd was; ze speelden op het hoofdveld tegen ons als koploper. Dus ze hadden er zin in. Dat bleek al vanaf de eerste
minuut. Wij speelden onze slechtste eerst helft van het seizoen: zielloos, strijdloos, niet scherp. Daarbij 3 opgelegde kansen missend, is het logisch dat je met een 2-0
achterstand de rust in gaat. Auw, auw, auw!! Na een donderspeech in de rust werd de tweede helft wel iets beter gevoetbald. De druk op Roda werd opgevoerd maar van de 5
gigantische kansen die we kregen werd er maar 1 verzilverd. De pure overtuiging was er ook niet. Op basis van inzet en strijdlust verdiende Roda het vandaag gewoon om te
winnen. Gelukkig verlies je zo’n wedstrijd dan zodat we weer met 2 beentjes op de grond staan voor de aankomende wedstrijden. Dus koppies weer omhoog en de komende
wedstrijden er vanaf minuut 1 weer tegenaan.