Cobu Boys D2 – AFC Quick 1890 D5

Quick D5 kwam afgelopen zaterdag op bezoek op sportpark Zielhorst. De wedstrijd tegen onze D2 werd dit keer geleid onder de bezielende leiding van onze voorzitter. Door een
knieblessure van Sven en een verlate Dylan (gastoptreden bij D1) werd de opstelling iets gewijzigd. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin zowel door Quick als de boys
goed werd gecombineerd. Het middenveld werd deze week niet overgeslagen (vooral veel kilometers gemaakt door Mink en Jordan > heel goed jongens!) en dat kwam het
veldspel ten goede. Yuan deed het als voorstopper goed in de eerste helft, met Yordi daarachter ging de deur definitief op slot. Deon en Ruben deden verdedigend de rest. We
waren behoorlijk effectief de eerste helft. De eerste goal viel na ongeveer een kwartier, via de buitenkant liep Emre zich prima vrij in de diepte en gaf Julian een niet te missen
kans: 1-0. Na ongeveer 20 minuten stond de 2-0 op het scorebord. Wederom een prima goal; een onderschepping van Yuan in de verdediging..Myron neemt over en speelt diep
om (wederom) Emre, die dit maal Dylan in scoringspositie bracht: 2-0. Quick gaf hierna meer druk maar we wisten de marge van 2 doelpunten naar de rust mee te nemen. Na
rust drong Quick nog meer aan wat vrij snel resulteerde in de verdiende aansluitingstreffer: 2-1. De wedstrijd werd spannender waarbij je zeker wist dat er nog een doelpunt zou
vallen. Alleen, aan welke kant? Het bleek voor ons de goed kant te zijn want na een mooie aanval wist Julian de wedstrijd op slot te gooien; 3-1. Een mooie overwinning die in het
resterend deel van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam. Volgende week een mooie nieuwe test uit op de Westmaat tegen IJsselmeervogels D3. Een mooie uitdaging..