JSV Nieuwegein – Cobu Boys 6

Zaterdag 29 Maart 2014,

Na de belangrijke overwinning van vorige week op VVJ stond nu de nummer 3 op het programma, JSV Nieuwegein. Onze allereerste thuiswedstrijd was tegen deze ploeg, en iedereen weet hoe desastreus deze wedstrijd verliep. Na 2 afgelastingen was het vandaag toch echt de dag om aan te treden tegen JSV. Met al onze revanche, wraak gevoelens en kampioens ambitie waren we afgereisd naar Nieuwegein. Met een prachtig zonnetje in de rug moest Cobu Boys 6 vandaag echt 3 punten halen. JSV is namelijk een concurrent in de titelstrijd en kon in deze onderlinge confrontatie worden uitgeschakeld als titelkandidaat.
Trainer Michel had ons in de kleedkamer helemaal klaargestoomd voor deze wedstrijd. Veel was hier niet voor nodig, het hele team was tot op het bot gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen.

De wedstrijd begon om 12 uur, en vanaf de aftrap was het Cobu Boys dat de lijnen uitzette. JSV probeerde wat te voetballen, maar was voornamelijk ingericht om lange ballen te geven op de ‘geweldige’ nummer 10. Cobu Boys begon sterk aan de wedstrijd en probeerde JSV goed onder druk te zetten. In het eerste half uur was het moeilijk voetballen, beide ploegen speelde voornamelijk de lange bal omdat ze elkaar goed in de weg lagen. Toch creëerde Cobu Boys enkele kansen door het overwicht. Zo was het ongeveer na 20 minuten dat een afgeslagen bal van Niek, Bouw bereikte, Bouw legde de bal terug op Damion vanaf de achterlijn, en Damion scoorde, 1-0!!! Zo kwam Cobu Boys op voorsprong in deze belangrijke wedstrijd. JSV moest nu wel druk gaan zetten wilde ze nog enkele kans maken. De aftrap die volgde werd direct een doelpunt, 1-1, en ja hoor, die ‘geweldige’ nummer 10 die maakte hem. Zo stond het in dezelfde minuut nog 1-1. De eerste helft vorderde en Cobu Boys was beter. JSV probeerde het voornamelijk met lange ballen en creëerde halve kansen. Cobu Boys kwam vaker voor de goal en kwam er voetballend zo nu en dan goed uit. Dit resulteerde in enkele 90% kansen voor Damion en Kreffer. De 2-1 hing hierdoor in de lucht, en deze 2-1 liet niet lang op zicht wachten, er kwam een aanval van Cobu Boys die resulteerde in een pass van Kreffer op Niek, die in de 16 meter stond, Niek schoot de bal koelbloedig in de linkerhoek, 2-1. Nu moest JSV alleen nog maar meer druk gaan zetten om de gelijkmaker te forceren. De eerste helft was Cobu Boys voetballend beter, en JSV probeerde vooral via de lange bal de gelijkmaker te maken. Cobu Boys had wel moeite met de opbouw in de eerste helft, maar JSV had allemaal geen opbouw. Op slag van rust gebeurde het gevreesde dan toch, een lange bal vanuit achterin viel goed voor de rechtsbuiten van JSV, deze passeerde Robin en de 2-2 was een feit. Deze 2-2 viel rauw op onze dak, JSV was niet heel gevaarlijk maar toch wisten ze uit het niets 2x te scoren. In de rust werd er wat gewijzigd en hamerde trainer Michel erop dat we vooral op deze manier moesten doorgaan. In de tweede helft werd het spel van beide kanten slechter, en er werd steeds meer de lange bal gespeeld. JSV kon geen vuist meer maken, en Cobu Boys probeerde hier van te profiteren. Met geplaatste diepte ballen creëerde Cobu Boys enkele kansen. Bouw mistte een 100% kans halverwege de tweede helft, en andere voorzetten en corners werden niet tot doelpunten verwerkt. Halverwege de tweede helft kreeg Cobu Boys een vrije tap halverwege de helft van JSV. Yannick ging aan leggen voor deze vrije trap. Yannick scoorde met een fantastische pegel en Cobu Boys was enkele seconde in extase van de overwinning. De scheidsrechter besloot namelijk dat het een indirecte vrije trap was en keurde het doelpunt af. Met opgeheven hoofd probeerde Cobu Boys de wedstrijd voort te zetten, het stond nog gelijk en alles was mogelijk. JSV was in de tweede helft onzichtbaar en veroorzaakte geen enkel gevaar. Cobu Boys moest het helemaal zelf doen en probeerde met enkele steekpasses en lange ballen kansen te creëren. Na 80 minuten kwam er een lange bal vanuit het middenveld richting het strafschopgebied van JSV, de bal ging recht op de keeper af en leek in de keeper zijn handen te belanden, echter kwam Damion springend voor de keeper uit en kopte de bal in het goal, 2-3, eindelijk ! Deze goal was gerechtigheid gezien het spelbeeld van de tweede helft. De hele Cobu Boys enclave ging uit zijn dak. Maar er moesten nog enkele minuten gespeeld worden. Cobu Boys wisselde nog wat spelers om wat frisse energie in te brengen. De scheidsrechter nam nog enkele dubieuze beslissingen die ons de stuipen op het lijf jaagde. In het heetst van de strijd pakte Philip en Robin Vastenburg nog een gele kaart vanwege ‘nuttige overtredingen’. Na al deze vrije trappen overleefd te hebben was het dan eindelijk zo ver, Cobu Boys won met 2-3 van de nummer 3 !! Een super resultaat waar we alleen maar op hadden gehoopt. Door deze overwinning staan we nog steviger bovenaan. Helaas won onze concurrent NITA ook, en staan deze met 3 wedstrijden minder 9 punten achter. Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd bij de nummer 4, DESTO. Cobu Boys gaat vol vertrouwen naar Utrecht en zal er hier ook alles aan doen om de overwinning binnen te halen.