Loosdrecht – Cobu Boys 6

Zaterdag 15 Maart 2014,

Met nog 7 wedstrijden te gaan in deze super spannende competitie stond vandaag de wedstrijd tegen Loosdrecht op het programma. De wedstrijd was om 12:30 in Loosdrecht, dat als nummer 5 mocht aantreden tegen de nummer 1. Vorige week had Loosdrecht verloren, uit bij Desto werd het 5-3. Cobu Boys mocht gaan proberen de winning streak voort te zetten. Inmiddels waren we 3 wedstrijden op rij ongeslagen en hadden we 3 maal de 0 weten te houden. Loosdrecht was in de thuiswedstrijd met 11-3 verslagen, alle statistieken waren in ons voordeel.
De wedstrijd begon om 12:30 op een soort van voetbalveld waar Cobu Boys mocht aftrappen. Al vanaf minuut 1 was duidelijk dat Loosdrecht wist wat wij konden, ze pakten de scheppen uit de kantine en besloten zich in te graven. Met 2 spitsen op een eiland probeerden ze voornamelijk via de lange bal iets te forceren. Cobu Boys was hierdoor vanaf de aftrap al meteen heel veel in balbezit. De bal werd rond gespeeld in de ploeg, maar het tempo was niet hoog genoeg om de Loosdrechtse Muur te doen omvallen. De eerste helft was hierdoor voor de neutrale toeschouwer volgens mij niet leuk om te zien. Er werden weinig kansen gecreëerd en Cobu Boys liep vaak in de trechter die gemakkelijk te verdedigen was. Wat volgde was een hengst naar voren, zo kreeg Robin van Andel wéér de bal en mocht Cobu Boys wéér proberen een aanval op te zetten. Hierdoor had Cobu Boys de gehele eerste helft veel balbezit, maar het passen en het kantelen ging helaas te langzaam. Hierdoor gebeurde er weinig in de eerste helft.
De scheidsrechter floot voor het rustsignaal, er werd met 0-0 de kleedkamers in gegaan. Trainer Michel moest het team klaar stomen voor de tweede helft, we willen tenslotte kampioen worden en hadden deze punten erg hard nodig.
De bespreking en de thee hadden blijkbaar een positief effect op het spel van Cobu Boys, want enkele secondes na de aftrap van Loosdrecht lag de bal aan diezelfde zijde in het netje. Vincent zette met een individuele actie Damion alleen voor de keeper, Damion liet deze kans niet liggen en schoot de bal vanaf rechts langs de keeper heen in het goal, 1-0. Deze goal was heel hard nodig, en gelukkig viel de goal al vroeg in de tweede helft. Zo was er nog een mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken. Cobu Boys dreef in het begin van de tweede helft de tegenstander nog meer naar achteren dan in de eerste helft. Het kantelen en het passen kwam in een hogere versnelling en er werden meer schoten op goal afgevuurd. Cobu Boys begon in de loop van de tweede helft wat lekkerder te voetballen en het leek of de tegenstander zich hierbij neerlegde. Achterin waren de zaken goed op orde, er werden goede passes gegeven om te kunnen opbouwen. Het middenveld begon de ballen steeds gemakkelijker bij de voorhoede te krijgen, en de voorhoede kon steeds meer ballen op goal schieten. 10 minuten na het eerste doelpunt viel het tweede doelpunt voor Cobu Boys, Een omschakeling van Cobu Boys kwam bij Bouw uit op rechts, Bouw gaf de bal voor de goal langs op een instormende speler, dit bleek Vincent te zijn en die schoot de bal heerlijk in het goal. Nu het 0-2 stond kon het eigenlijk niet meer fout gaan, zo viel vlak na de 0-2 de 0-3. Vincent kaatste Damion in op de rand van het 16 meter gebied, Damion verlengde de bal op de ingevallen Jeffrey, die hem vervolgens overtuigend in het goal schoot, 0-3. Zo heeft ook Jeffrey zijn eerste doelpunt van het seizoen te pakken. Na de 0-3 bleef Cobu Boys waar het gebleven was, lekker voetballen en proberen enkele goals te maken. Dit resulteerde nog in kansen voor Damion, Thomas en Tom Winter. Aan het einde van de tweede helft sloeg nog even de vlam in de pan doordat Tom Winter bezoek kreeg van de aanvoerder van Loosdrecht. Deze man gaf zogenaamd het goede voorbeeld door Tom de les te lezen, erg sneu. Loosdrecht heeft in de tweede helft precies 1 schot richting goal gehad. Cobu Boys verdiende deze overwinning en heeft in de tweede helft de rug gerecht. Zo neemt de nummer 1 van de competitie wederom 3 belangrijke punten mee naar Amersfoort.
Cobu Boys staat met 34 punten bovenaan in de competitie. Desto is de voorlopige nieuwe nummer 2 met 29 punten. Onze belangrijkste belager NITA won helaas ook vandaag. Hierdoor staan ze in verliespunten gelijk met Cobu Boys op 28 punten met 2 wedstrijden minder. Volgende week wacht er wederom een belangrijke wedstrijd, thuis tegen VVJ. De uitwedstrijd bij VVJ ging roemloos verloren, dit moeten we echt recht zetten met een puike overwinning. De weg naar het kampioenschap duurt nog lang, maar is niet onmogelijk !