In Memoriam: Krasse Knar Rein van den Berg (67)

Op 67-jarige leeftijd is Rein van den Berg afgelopen dinsdag 25 februari 2014 overleden. Rein was nog actief lid van de Krasse Knarren, hij heeft aan het begin van dit seizoen nog een enkele keer meegedaan met de zomertrainingen. Zijn overlijden komt voor ons niet onverwacht: de afgelopen maanden ging zijn gezondheid langzaam maar zeker achteruit. Een zware periode voor Rein en zijn vrouw Margriet. Ik heb veel bewondering voor de wijze waarop zij beiden het ziekteverloop via de mail met ons deelden.

Rein werd in 2005, op 59-jarige leeftijd, lid van Cobu Boys. Dat tekent Rein: hij was zo gek op voetbal, dat hij op die leeftijd nog naar Cobu Boys kwam om bij de Krasse Knarren te gaan spelen. Een paar jaar later is hij nog bestuurslid bij Cobu Boys geweest. Voor de KNVB heeft hij veel opleidingen verzorgd en ook bij ons heeft hij jeugdtrainers opgeleid. Dat vond hij erg mooi om te doen. Niet alleen voor de KNVB, maar ook voor SO Soest en met name het G-voetbal bij CJVV heeft Rein veel betekend.

In oktober was ik bij hem in het ziekenhuis. Ruim een uur heb ik met hem over voetbal gesproken, vooral over het jeugdvoetbal, maar ook over bestuurswerk en gemeentelijk sportbeleid. Ik had voor hem de Cobu Boys presentatiegids meegenomen en ik had geen betere keuze kunnen maken. Wat genoot hij van de foto’s. Rein luisterde en zei niet veel, maar wat hij zei sneed hout.

In de bestuurskamer van Cobu Boys hangen twee portretfoto’s tegen de achterwand. De mannen op de foto zijn Krijn Westdijk en Piet van Oven, de man achter de foto’s was Rein van den Berg. Hij maakte deze mooie portretfoto’s, dat weet bijna niemand. Rein, bescheiden op de achtergrond.

Een van zijn laatste opmerkingen blijft me altijd bij: “Aaldert, ik hou toch zó van dat spelletje…”

Cobu Boys verliest Krasse Knar Rein van den Berg. Natuurlijk gaat ons medeleven uit naar zijn vrouw Margriet, hun kinderen en kleinkinderen. Bij Cobu Boys hangt zaterdag de vlag halfstok. Cobu Boys 1 zal rouwbanden dragen en een minuut stilte in acht nemen.

Aaldert Hofman

Voorzitter v.v. Cobu Boys

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)