Belangrijke winst Cobu Boys bij De Posthoorn!

Stadsderby De Posthoorn tegen Cobu Boys, voor beide partijen cruciaal in de strijd tegen degradatie. Grote belangen zijn vaak terug te zien in niveau van de wedstrijd, ook vandaag. Na een kleine 20 minuten scoorde Wessel Schmidt uit een vrije trap de 1-0 voor De Posthoorn. Belangrijkste wapenfeiten Cobu Boys: schot op de paal van Safa Agyazi en een paar mislukte vrije trappen. Nerveuze eerste helft werd afgesloten met voorsprong voor de thuisploeg. Na rust hetzelfde beeld, maar nu is het Cobu Boys dat scoort. Arjan Holster revancheert zich en schiet na een klein uur een vrije trap onhoudbaar tegen de touwen: 1-1.

Tien minuten later komt De Posthoorn opnieuw op voorsprong, door een schitterend afstandsschot van Simon Wetzel. De Posthoorn koestert de voorsprong, Cobu Boys vecht voor de gelijkmaker. Die valt ook, als Safa na een goede vrije trap de bal van dichtbij inkopt: 2-2. Op het moment dat de meeste toeschouwers zich al verzoend hebben met een gelijkspel, scoort Cobu Boys opnieuw en daarmee gaat de overwinning naar Zielhorst. Opnieuw is het Safa die scoort: net buiten het strafschopgebied kijkt hij goed en schiet geplaatst de bal over de keeper in de verre hoek. Een prachtig doelpunt, natuurlijk uitbundig gevierd door de Cobu Boys.

Een zeer prettige overwinning, behaald door de spelers van Imam Evre, die op vechtlust en doorzettingsvermogen de overwinning pakken. Geen beste wedstrijd, maar wel veel strijdlust en inzet. Omdat de uitslagen van de overige wedstrijden in de competitie gunstig zijn, klimt Cobu Boys een plaatsje en staat nu op een veilige 10e plaats, buiten bereik van nacompetitie en degradatie. Laten we hopen dat daar geen verandering meer in komt.

Volgende week speelt Cobu Boys thuis vriendschappelijk tegen Stroe, om 14.30.