Van de voorzitter: 26 januari t/m 1 februari

Dinsdagavond discussie in stadhuis over sportaccommodaties. Op uitnodiging van politieke partijen, met woordvoerders sport en andere verenigingen. Bestuurslid Jan Stapper en ik vertegenwoordigen Cobu Boys. Afgelopen jaren was het beleid om wachtlijsten weg te werken. Komende jaren lijkt de rol van de vereniging in en met de wijk steeds meer een criterium te worden waar de politiek op let. Past goed bij onze eigen visie. Belangrijk om bij deze discussies ons geluid te laten horen. Ook duidelijk: gemeentelijk sportbudget is komende jaren erg beperkt. Wordt vervolgd na gemeenteraadverkiezingen.

Woensdagmiddag naar afscheidsplechtigheid van Erelid Wim Anema. Goed om te zien hoeveel Cobu Boys aanwezig zijn. Goed om te horen dat ons eerbetoon van vorige week opgemerkt en gewaardeerd is. Toch blijft het nog onwerkelijk dat hij er niet meer is.

Ook VOP verliest een Erelid: Sjors Stuyfzand. Een man die ontzettend veel voor VOP deed, veelal op de achtergrond, een vrijwilliger om heel veel respect voor te hebben. Op zijn uitdrukkelijke wens gaat zaterdag de wedstrijd VOP – Cobu Boys toch door. De wedstrijd staat volledig in het teken van een indrukwekkend afscheid en op allerlei manieren zie ik hoeveel Sjors Stuyfzand voor VOP betekende. Erehaag, minuut stilte, vuurwerk, T-shirts met zijn foto.

VOP voorzitter Herman Petten en zijn vrouw Cecile zijn goede bekenden. Deze middag gaat het in de bestuurskamer niet over de wedstrijd, maar over Sjors en Wim. Veel mensen bij VOP kenden Wim Anema goed. Indrukwekkend en bijzonder sympathiek dat ik voorafgaand aan de wedstrijd een mooi boeket ontvang, als blijk van medeleven van VOP.

Op het veld verliest Cobu Boys, waarbij ons team zich van de goede kant laat zien. Inzet en strijdlust, gelegenheidskeeper Jeffrey Merts doet het uitstekend. Hoewel het nooit leuk is om een stadsderby te verliezen, kan ik er vandaag vrede mee hebben. Een passend slot van een emotionele middag bij en voor VOP.

Leave a Comment

(required)

(required)