‘Alle vertrouwen in een goed eindresultaat voor ons eerste elftal’

Jos Helmich is sinds het seizoen 2015/2016 assistent-trainer bij de selectie van Cobu Boys. Ook is hij actief als hersteltrainer voor geblesseerde selectiespelers. Wij wilden hem graag beter leren kennen en stelden hem daarom de volgende vragen:

Wat doe je naast je voetbalactiviteiten?

Ik ben eigenaar van een dameskapsalon/schoonheidssalon  in Hooglanderveen. Samen met mijn vrouw, dochter en 3 kapsters run ik deze toko.

Heb je zelf gevoetbald en waar?

SONY DSC

Omdat ik in het Soesterkwartier ben opgegroeid, ging mijn voetbalcarrière van start bij KVVA. Later maakte ik de overstap naar Cobu Boys. In het jaar 1972 was ik 18 jaar en heb toen samen gevoetbald  met onder anderen Henk de Regt, Jan en Jimmy van de Kuil en Kees Eykelboom, die net als ik uit het Soesterkwartier kwamen. Daarna ben ik naar Hooglanderveen gegaan, omdat mijn liefje daar woonde. Ik heb toen tot mijn 27e jaar gevoetbald bij Hooglanderveen. Als keeper ben ik zelfs toen kampioen geworden. Ook heb ik nog een paar promoties meegemaakt. Daarna ben ik als leider en trainer aan de slag gegaan bij Hooglanderveen. Ik heb verschillende teams onder mijn hoede gehad: de B-selectie, 1e, 2e en 3e elftallen.

Hoe kwam je na zoveel jaren weer bij Cobu Boys terecht?

Ik werd door Bert van den Brom op het juiste moment benaderd. Er waren op dat moment wat perikelen tussen mij en het bestuur van Hooglanderveen en ik was teleurgesteld omdat ik zonder (de vereiste) papieren geen team mocht trainen. Je moet wel weten dat ik daar vanaf mijn 19e tot 61e jaar met veel plezier heb gewerkt (ook zonder de vereiste papieren). Ik kwam er helaas niet uit met hen. Aangezien ik 3 jaar bij Hooglanderveen goed had samengewerkt met Bert, durfde ik de stap naar Cobu Boys wel te maken.

Heb je het naar je zin bij Cobu Boys?

Jawel hoor, reuze zelfs! Hoewel ik na al die jaren Hooglanderveen natuurlijk best even moest wennen. Gelukkig werd ik gelijk opgenomen in de staf. Bert van den Brom laat mij in mijn waarde en met de technische staf is het prettig samenwerken.  

Wat vind je van de huidige selectiegroep?

Het is een hechte groep die zijn mening durft te geven. Over en weer is er respect. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij dit jaar een goed eindresultaat gaan behalen. Wat ik ook nog kwijt wil, is dat ik heel veel respect heb voor al die jongens die 2 keer per week trainen en toch niet iedere week aan voetbal toekomen.  Dit komt mede omdat wij dit seizoen geen 2e selectie-elftal hebben. Belangrijk is dat dit het komende seizoen wel het geval is. Tja, al die vriendenteams zijn altijd niet bevorderlijk voor topprestaties binnen een vereniging.  Voor mij persoonlijk zelfs onbegrijpelijk, want ik wil altijd het maximale presteren.

Wat wil je nog meer kwijt?

Dat ik enorm veel respect heb voor al die vrijwilligers die bij deze vereniging rondlopen. Het kantinepersoneel, trainers, leiders etc……dat heb ik wel eens anders meegemaakt.

Nog meer?

Iedereen mag weten dat ik het geven van trainingen met heel veel plezier doe.  

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)