CB1 rekent in rechtstreeks duel af met concurrent OSO

CB1 heeft zaterdag een belangrijke stap gezet in de richting van het felbegeerde kampioenschap. In een rechtstreeks duel werd OSO, de nummer twee, met 4-2 verslagen. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

OSO start sterk. In de 2e minuut moet Sander van Andel al in actie komen. Met een katachtige duik weet hij de bal uit zijn rechterhoek te stompen. Even later neemt Wessel Schmidt een vrije trap, die door Damion Dekkers naast wordt gekopt. In de 9e minuut schiet Robin van den Brom naast na een mooie dieptepass van Wesley Lans. Ook Leroy Baum (kopbal over) en Angelo Kramers (na een prachtige voorzet van Robin van den Brom) krijgen kansen, maar de bal wil er nog niet in.

Halverwege eerste helft ziet Robin de keeper van OSO iets te ver uit zijn goal staan. Hij schiet vanaf 45 meter net over. We zitten in de 25e minuut als Sander met een ongelooflijk mooie reflex een inzet van OSO over zijn lat weet te krijgen.

In de 35e minuut is het eindelijk raak. Robin geeft vanaf rechts voor op Angelo, die op de paal schiet. In de rebound kopt Wessel de 1-0 in.

6 minuten later is het rommelig in de verdediging van Cobu Boys en weet OSO de 1-1 te maken. In de 43e minuut zien wij een actie van Damion, die op Wesley speelt, die op zijn beurt uithaalt…in de rebound schiet Robin vanaf links uit een onmogelijke hoek de 2-1 binnen, wereldgoal!

Net voor de rust wordt Leroy in het strafschopgebied onderuit getrokken en krijgen we een penalty. Deze wordt door Wessel verzilverd, 3-1! Hoogste tijd om daarna te rusten, thee te drinken en bij te komen.

Na de rust kopt Wessel een inzet van OSO van de doellijn. Ja die Wessel heeft vandaag zijn koppie erbij! In de 50e minuut wordt de geblesseerde Mehmet vervangen door Jelle Bakker.
4 minuten later is er een strakke voorzet van Robin, die door Dennis van Westerlaak over geschoten wordt.

In de 55e minuut geeft Damion op Robin, die de 4-1 binnen glijdt. Lekker hoor! Daarna gaat Damion ook glijden…hij glijdt echter wat minder…de bal gaat over. We zitten in de 57e minuut als Mike de Graaf tegen zijn tweede gele kaart aanloopt. Tja het is niet anders…we moeten door met 10 man. Bert van den Brom haalt aanvoerder Robin daarop terug naar de verdediging. OSO wordt wat gevaarlijker, maar wij hebben Sander! In de 68e minuut tikt hij op weergaloze manier een schot van OSO uit zijn linkerhoek. We gaan wisselen. De moegestreden Angelo wordt in de 74e minuut vervangen door Boris Bunnik. 4 minuten later scoort OSO de 4-2.

Even later moet Sander weer eens aan de bak. Met een mooie reflex tikt hij een schot van OSO over zijn doellat. In de 82e minuut een wissel. Wessel wordt vervangen door Jasper Meeder. Hoewel we met 10 man spelen, krijgen we de kans om de 5-2 te scoren. In de 84e minuut geeft Dennis op Boris, die geheel vrij voor de goal naast kopt. Hierna wordt Dennis met twee keer geel van het veld gestuurd en moeten we met 9 man verder. OSO schiet in de 90e minuut op de paal en wij? Wij gaan via Boris alleen op de keeper af. Boris kan scoren, maar geeft de bal op Damion die net naast schiet. De scheids fluit af. Wij hebben een verdiende overwinning behaald en verstevigen hierdoor onze koppositie, helemaal top dus!

Wat een pot zeg en wat een inzet en passie lieten onze jongens zien. Man of the match? We speelden vandaag allemaal top maar toch was er 1 die van een buitenaardse categorie was, Sander!