CB1 nieuwe koploper na winst op De Posthoorn

Cobu Boys 1 is de nieuwe koploper in de 4e klasse F. De mannen van Bert van den Brom waren zaterdag zelf te sterk voor stadgenoot De Posthoorn (2-0) en zagen concurrent OSO opnieuw punten morsen. Bert de Ruiter, die in deze periode bijklust als hulpsinterklaas, tekende de belangrijkste momenten op.

Het eerste gevaar komt van De Posthoorn. In de zesde minuut moet keeper Sander van Andel handelend optreden bij een vrije trap van de bezoekers.

De eerste echte kans voor Cobu Boys is 12 minuten later, als Robin van den Brom zich mooi vrij speelt. Hij passt op Wessel Schmidt, die handig doortikt op Angelo Kramers. Geheel vrij voor de keeper van de Posthoorn kan Angelo scoren. De scheidsrechter fluit echter voor buitenspel.

Halverwege de eerste helft valt de openingstreffer. Dennis van Westerlaak zet voor op Leroy Baum, die met een doorkopbal Robin van den Brom bereikt. Met een schitterende omhaal zet onze clubtopscorer Cobu Boys op voorsprong.

Een minuut later verschijnt een speler van De Posthoorn alleen voor onze keeper. Sander redt natuurlijk, die daarbij wordt ondersteund door de scheidsrechter. Die fluit namelijk voor buitenspel.

In de slotfase van de eerste helft zijn er nog kansen voor Wesley Lans (twee keer), Robin van den Brom en Wessel Schmidt. Laatstgenoemde ziet zijn schot tegen de paal belanden.

In de rust wordt aangegeven dat we in een te laag tempo spelen….dat moet in de 2e helft dus anders…….

We zijn inmiddels in die 2e helft beland als Robin vanaf links een corner neemt…Leroy kopt door….en Wesley haalt uit…in een reflex haalt de keeper van De Posthoorn het schot uit de rechterhoek.

Cobu Boys voert de druk op en creëert volop kansen. Het is wachten op de 2-0.

We gaan wisselen in de 64e minuut. De geblesseerde Angelo gaat eruit. Hij wordt vervangen door Dimitri van Dam.

En daar is dan de 70e minuut. Een geweldig mooie aanval. Robin passt op Wesley, die Dimitri aan speelt…Dimitri tikt door op Damion, die koelbloedig de 2-0 binnen schiet.

Een paar minuten later haalt Damion uit…die keeper van De Posthoorn staat weer eens in de weg!

Er heeft inmiddels een wissel plaatsgevonden… Jelle Bakker vervangt de hardwerkende Dennis. Het is Dimitri die even daarna op aangeven van Damion over kopt en Robin die zijn schot geblokt ziet worden. In de 81e minuut schiet Damion perfect in de rechterhoek, maar weet die dekselse keeper van de Posthoorn dit schot richting corner te stompen. Er volgt hierna nog een wissel. Jurrien Nieman vervangt Leroy.

Die Jurrien verrast ons nog met een geweldig mooie actie. Hij dolt zijn tegenstander en geeft voor….helaas wordt er niet gescoord en blijft het 2-0.

Een verdiende overwinning, maar oooh wat ging het moeizaam! Na afloop horen we dat OSO heeft verloren en dat we nu koploper zijn, dat gaan we vieren natuurlijk!

Man the match? Vandaag zag ik goede invalbeurten van Jelle, Dimitri en Jurrien. Verder speelde Damion een sterke 2e helft. Ik heb echt genoten van Wessel. Wat speelde hij goed zeg! Er is echter 1 speler die al weken constant goed speelt…een geweldenaar…hij verliest geen duel….’niet lullen maar poetsen’…..mighty Mike (de Graaf)!mike-de-graaff