Clubhelden (5): Lambert Bax

SONY DSC

Naam: Lambert Bax

Leeftijd: 23 jaar
Werk/opleiding: Commercieel medewerker bij AFAS Software
Hoe en wanneer ben je ooit bij Cobu Boys terechtgekomen?
Ik ben gestart met voetballen bij Cobu Boys toen ik 4 jaar oud was in de F5. Mijn ouders werden getipt door Adjan van Andel (vader van…) en daarom ben ik begonnen bij Cobu Boys.
Zijn er nog andere familieleden actief binnen de club?
In de jeugd was mijn vader actief als scheidsrechter bij de club. Hij heeft dit een aantal jaren met veel plezier gedaan. Daarna is hij nog een paar keer grensrechter bij mijn wedstrijden geweest. Vorig seizoen heeft hij bijvoorbeeld een keer de vlag in de hand genomen toen Bart niet kon.
In welk elftallen heb je gespeeld?
Ik ben gestart in de F5 en hierna heb ik een aantal teams doorlopen:
F5, F1, E3, E1, D1, C1, B1, A1, 2e elftal en nu het eerste elftal.
Hoogtepunt in jouw carrière bij Cobu Boys
Helaas heb ik met het eerste nog geen promotie meegemaakt, dus ik hoop dat ik aan het einde van dit seizoen kan zeggen dat onze promotie het hoogtepunt is. Op dit moment is het hoogtepunt het kampioenschap met de A1. Ab de Vries was toen onze trainer en we hadden toen een hecht team met veel jongens die nu nog bij Cobu Boys spelen. Met deze jongens heb ik veel jeugdelftallen doorlopen en ik vind het mooi om te zien dat de meeste van hen nog actief zijn bij de club. Het was natuurlijk mooi om het jeugdvoetbal af te sluiten met een kampioenschap.
Wat doe je voor vrijwilligerswerk bij de club? En is dat leuk om te doen?
Zo af en toe sta ik wel is achter de bar. Dit vind ik leuk om te doen omdat er veel bekenden op zaterdag bij de club zijn en het met de mensen achter de bar gezellig is.
Favoriete voetballer (binnen of buiten de club)
Binnen de club is dat Sander van Andel. Samen met Sander heb ik in veel jeugdteams gezeten en nu zitten we alweer een aantal jaren samen in het eerste. Sander is echt uitgegroeid tot een vaste waarde en staat goed te keepen de laatste tijd.
Waarom is Cobu Boys de mooiste club van de wereld?
Ik weet niet of Cobu Boys direct de mooiste club van de wereld is, maar ik geniet er altijd erg van om bij Cobu Boys rond te lopen. Er is bij de club altijd een vaste groep mensen die komen kijken en ook persoonlijke interesse in je tonen. Op deze manier vind ik het prettig om mensen beter te leren kennen. Bij Cobu Boys hangt er elke zaterdag weer een prettige sfeer.
Welke clubheld moet ook aan bod komen in deze rubriek?
Marjo Rem
Wat zijn je andere hobby’s naast voetbal?
Voor mij is mijn vriendengroep altijd erg belangrijk. Uitstapjes, een biertje en gezelligheid sta ik altijd voor open. Ik kijk ook graag een potje voetbal op tv.
Wat weet bijna niemand anders over jou?
In de jeugd tot en met de D1 ben ik keeper geweest. Hier is op dit moment weinig meer van terug te zien helaas…
Je bent eerder dit jaar een aantal maanden naar het buitenland geweest. Wat is de belangrijkste levensles die je daar hebt geleerd?
De wereld is niet altijd eerlijk. Het is voor mij de mooiste periode in mijn leven tot nu toe geweest en ook een van de meest leerzame periodes. Waar je in een land als Zuid-Afrika achter komt, is dat de verschillen in de wereld groot zijn en dat het niet eerlijk is. Het was bijzonder om te zien hoe gelukkig mensen kunnen zijn met kleine dingen als ze weinig hebben. De kinderen waarmee ik gewerkt heb genoten van elk moment dat je ze extra aandacht gaf.
Wat is jouw cadeautip voor Sinterklaas?
Een kookboek vind ik altijd leuk om te krijgen.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)