CB1 geeft winst in slotfase uit handen

jelle-bakkerHet eerste van Cobu Boys heeft zaterdag een unieke kans laten liggen om de eerste plaats te veroveren. Koploper verloor van Hees, maar de mannen van Bert van den Brom profiteerden daar niet van, omdat zij zelf met 2-1 verloren bij SVMM. Onze speciale verslaggever Bert de Ruiter was erbij…

In de 3e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Angelo Kramers kopt net naast uit een corner van Robin van den Brom. Een minuut later zien we een pass van Jelle Bakker op Robin, die over schiet. Even later is er de voet van Sander van Andel die de nummer 7 van SVMM ervan belet om te scoren.

De wedstrijd is 12 minuten oud als Robin vanaf links voorzet op Damion Dekkers. Damion kopt goed in, maar de keeper van SVMM zit in de weg.

Onze tegenstander gaat het ons niet makkelijk maken vandaag. Zo moet Leroy Baum in de 18e minuut een bal van de lijn halen om een doelpunt te voorkomen en is het maar goed dat de nummer 7 van SVMM naast schiet, nadat hij eerst drie spelers heeft gepasseerd.

Na een half uur is het weer tijd voor Cobu Boys. We zien Wessel Schmidt openen op Robin, die vanaf links strak voorzet. Een speler van SVMM ramt de bal over zijn eigen doelman hoog over de doellat.

In de 33e minuut haalt Robin uit in de ’16’. De keeper van SVMM redt.

Een paar minuten later neemt Robin een vrije trap. De bal belandt bij Jelle, die vanaf rechts keihard voorzet….onze aanvallers kunnen er net niet bij…de keeper van SVMM wel.

We gaan de rust in met een 0-0 stand.

In de rust krijgen we een domper te verwerken. Onze middenvelder Dennis van Westerlaak is te geblesseerd om verder te spelen en moet eruit. Jurrien Nieman is de nieuwe rechtsback, terwijl Lambert Bax doorschuift naar het middenveld. We zitten in de 53 minuut als Jelle op Wessel passt, die rechts over de goal van SVMM lobt.

5 minuten later kopt Wessel naast op aangeven van Robin.

56 seconden later zien we een mooie aanval van Cobu Boys als Angelo passt op Damion die Wessel weet te vinden. Zijn schot gaat via een verdediger van SVMM rechts naast.

We zijn in de 69e minuut beland.Via Lambert, Wessel en Angelo komt de bal bij Robin, die op schitterende wijze raak schiet: 0-1. Een paar minuten later wordt een vrije trap net buiten de ’16’ door Robin naast geschoten.

In de 76e minuut kunnen we deze wedstrijd beslissen…..Wessel speelt op Angelo, die vanaf rechts hard (misschien wel te hard?) voorzet op Robin. Robin glijdt deze bal net naast. Uit het niets laten we onze tegenstander de gelijkmaker in de 83e minuut inkoppen, 1-1.

Even later kopt Angelo over op aangeven van Jelle en nog even later schiet Robin……de keeper van SVMM redt.

We zitten inmiddels in de blessuretijd…….kopbal SVM, 2-1!

De scheidsrechter fluit af…….verloren, wat een domper zeg!

Achteraf horen we dat koploper OSO ook verloren heeft en dat de ‘schade’ dus beperkt is gebleven. Belangrijker is echter om te weten waar het fout ging vandaag. Het is Wesley Lans die later op de avond een whatsapp bericht naar zijn medespelers stuurt: ‘We moeten aankomende wedstrijden wel een andere mentaliteit tonen! De WIL om te winnen moet duidelijk aanwezig zijn. Gezonde agressie, gretig zijn, en als het voetballend niet lukt (wat wel eens kan gebeuren) er met z’n allen op klappen. Vandaag was een off day maar ook het bovenstaande betreft de WIL om te winnen was zeker niet aanwezig. We zijn het aan onszelf, de club, supporters en de staf verplicht om dit wel te tonen!! Op naar betere wedstrijden’.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Helemaal eens met onze Wesley dus!

Volgende week Posthoorn, dan gaan we knallen.

Man of the match? Niet alles ging goed, maar qua inzet en passie? Yannick Tielen of Jelle? Ik ga vandaag voor Jelle!